tiistai 30. joulukuuta 2014

Miltä tämän päivän erkkolaisuus näyttää idän suuntaan?

(Helsingin Sanomat julkaisi Vierailijapalstallaan UPI-FIIA´n vanhemman tutkijan Charly Salonius-Pasternak´in hämmentävän mielipidekirjoituksen markkinoituna asiantuntija-artikkelina ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1419822716816.html [Ilta-Sanomat])




[ … Ukrainan 0] myötä olemme saaneet informaatiosodan myös kotikonnuillemme, jopa valtamediamme torvet soiden rummuttaa Venäjä uhkaa 1] – monin kirjoituksin ja lööpittelyllä varsinkin konsernin iltapäivälehdistössä. Maamme ulkopoliittisen johdon on pitänyt juttuihin puuttua; MPKK – evl. Torsti Siren 2], kokoomustrion kansakunnan ohikävely 3] Nato-kysymyksessä ja nyt tämä UPI-FIIA mielipideheitto … ]


Maamme ulkopoliittinen johto on hoitanut diplomaattisella keskitiellä ja herkällä kädellä erityistä idänsuhdettamme 4], ollaan oltu suoraan yhteydessä Venäjän presidentti Vladimir Putiin 5] – viimeeksi puhelimitse aivan tässä Joulukuun lopulla.

Olemme kansakuntamme suusta omaksuneet EU-joustavoitetun sveitsittymisen linjat 6] – valtiona, joka miltei ainoana natottomana maana voi olla kiristyneen idän ja lännen väliselvittelyjen selvitysmiehenä – olemmehan niin idästä kuin lännestä 7] ja maamme sijaitsee muutoinkin lännen ja idän vedenjakajalla.



Ulkopoliittinen intituutti

UPI-FIIA on kunnostautunut aktiiviseksi venäläisyyden arvioitsijaksi heidän amerikkalaisuusidentiteetin osaajan nimissä – johtaja Mika Aaltola 8] on heitellyt keveitäkin mielipiteita Ukrainasta, Ukrainan kriisistä kuin muustakin kiristyneestä tilanteesta – laajentaen sen ulommaksi kuin Kremlkään sen osaa mieltää.

Venäjästä on tehty pelottavuuden ja pelottelun kohde 9], kun samaan aikaan unohdettiin kolme perusasiaa, joita edelleenkään ei olla uskottavasti tutkittu – nimittäin Maidan, Odessa 10] ja MH17 11].



Jälleen Ahvenanmaa – ei edes Venäjä sitä ota, onhan heillä Kaliningrad!
[Kaliningrad ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaliningrad - ]

Viimeisin heittomielipide oli Charly Salonius-Pasternakin fiktiivinen mielikuvituskertomus venäläisten Ahvenanmaan valloitus – tai ainakin parin saaren haltuun otto – pelottelulla, että Suomi voi joutua yksinkin idän jättiläisen sotakoneen uhriksi 12].

Meillä on sananvapaus, mutta olen ymmärtänyt, että UPI-FIIA luotiin kansalaisvaroin tuottamaan korkeatasoista tausta-aineistoa niin ulkopolitiikan johdolle kuin myös kansakunnalle – muistaisin myös ulkoministeri Erkki Tuomiojan näin pohtineen.



Idea UPI:sta oli hyvä, mutta entä toteutus,

joka nyt näyttää kovin 'erkkolaiselta filosofialta' 13] – alkaen jo synkistä 1939 Paasikiven matkoista Moskovaan, kun maa-alueita piti vaihtaa 14] … kansalaisten suussa kiertää tieto, että tuolloinen ulkoministeri Eljas Erkko 15] olisi kuiskannut välitysneuvottelija J.K.Paasikiven korvaan: ”Ei se Neuvostoliitto ole edes suurvalta” - pitäneekö täysin paikkansa – jääkööt historiantutkijoiden haltuun. Paasikivi tuohduksissaan on kuitenkin todennut, että Talvisota oli Erkon sota 16].



Kansalaisia usein mietityttää tämä Natoon jenkaaminen,
[ Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 - [23950]

puhutaan jopa natouskovaisista kuin myös eduskunnassakin esilletuotua russofobiaa 17] (pääministeri Alex Stubb). Tuo Ahvenanmaa science-fiction ylitti jo rauhallisten suomalaisten kielenkantimet lausahtamaan: ”Puhu sinä, minä pidän hevosta” - siksi selkeästi kansa sanoo tutkimuksesta toiseen – Ei Natolle, viimeeksi 60 prosenttia asettui kielteiselle kannalle 18].

Natottajat pitävät ilmeisesti kansalaisia yksinkertaisina, kun jatkavat kiihtyvää natotustaan – ymmärtämättä, että tällä vähemmistöpoliitikkojen lieassa ei olekaan pässi, vaan ajatteleva kansakunta.


...
Nyt kansalaisten keskuudesta ilmestyi hyvin nopeasti toisenlainen filktio
(joka voi olla mahdollinen, ja on vain esimerkki – ei todennäköinen)

käännettynä länteen. Esitettäköön se tässä jokaisen lukijan omaan harkintaan jäävä kertomus, mikä voisi myös olla mahdollista – tapahtumat alkavat kaukaan Suomen Lapista



Norjassa olevien natovarastojen aseistus päivitettiin nopeasti, lähetettiin amerikkalaiset Delta-erikoisyksiköt ja USA:n laivaston Atlanttin yksiköt siirrettiin jäämerellä ja amerikkaisten Predator miehittämättömät täsmälennokit reititettiin Venäjän Kuolan niemimaan sotilastukikohtiin – salamahyökkäystä varten.

Nato hyökkäsi Norja tukialueenaan Suomen Lapin läpi Kuolaan kahden syyn vuoksi – oli olemassa tieto, että venäläisten Bulava-ohjusaseistetut a] strategiset ydinsukellusveneet olivat latauksessa ja piti toimia nopeasti. Deltajoukot hyökkäsivät Pohjois-Suomen läpi Kuolaan tukenaan taisteluhelikopterit ja maataistelurynnäkkökoneet A-10 b] – oli tuhottava nuo ydinsukellusveneiden tukikohdat, Ala-Kurtti c] ja Muurmannin rata d], joka oli ymmärretty myöhemmän tärkeäksi syntyvän Koillisväylän ratajatkeeksi Pietariin ja Moskovaan.

Taistelu eteni ja Ala-Kurtissa Muurmannin radan suojeluun keskitetyt joukot eivät pärjänneet amerikkalaisten Delta-joukoille eikä maassivisille rynnäköinneille Norjan ja Rovaniemen kentältä – olihan pikapikaa käytetty uunituoretta Nato-isäntämaa [MoU] sopimusta e] hyväksi ja Rovaniemen sotilaskeskityksemme olivat otettu Naton haltuun.

Kun Delta-joukot pääsivät rankkojen taistelujen jälkeen Kuolan ydinsukellusveneiden tukikohtiin – huomattiin, että ”tankkauksista/latauksista” nousseet savu- ja höyrypilvet johtuivatkin Kärcher -painepesureista, kun venäläiset eivät itse moisia pesureita osanneet valmistaa. Sukellusveneitä oli pesty Jäämeren rakkolevänöyhtästä tulevaa Isänmaallisen sodan vuosijuhlaa varten.

Mutta samalla huomattiin, että strategiset ”viimeisen iskun” ydinsukellusveneet olivat poissa – paikalla oli vain taktisia dieselveneitä – amerikkalaisten vakoilusatelliittien kameroiden zoomit olivat jumittuneet suurennosasentoon – oli syntynyt väärä tilannearvio).

Kunnes USA:n rannikolla havaittiin vesipärskeet nousevista Bulavoista, joita oli kolmessa Akula-luokan veneessä g] kaikkiaan 3 x 20, kussakin viisi ydinlatausta, ollen yhteensä 300 … aikaa ei enää ollut niiden torjuntaan. Kuumaa linjaa ei enää tarvittu – lopputulos oli selvä, maailma tuhotaan nyt 30 minuutissa, kun sadat mannertenväliset ydinohjukset nousevat siiliostaan ja liikkuvista tuliasemistaan,

mutta mitä ihmettä – noiden ensin lähetettyjen venäläisohjusten räjähdekärjet olivatkin täynnä lentolehtisiä, joissa luki:
Tavaritsh - lopetaan tämän pelleily, ollaan kavereita ja keskitytään varsinaisiin maapallo-ongelmiin – ympäristön tuhoutumiseen h], ebolaan ja tasaisempaan maapalloresurssien jakoon”.”


a] Bulava ~ http://en.wikipedia.org/wiki/RSM-56_Bulava -
b] A-10 Thunderbolt ~ http://en.wikipedia.org/wiki/Fairchild_Republic_A-10_Thunderbolt_II -
c] Ala-Kurtin tukikohta Venäjällä ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Alakurtti_(tukikohta) -
d] Kirovin rata – jatkaa maalla Koillisväylää ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kirovin_rata -
e] Nato-isäntämaa [MoU] – suomeksi ~ http://xeox-2.blogspot.fi/2014/11/suomi-nato-isantamaasopimus.html -
g] Typhoon – Akula 941 ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Projekti_941 -
h] Gaian kuumenee – jäähdytelläänkö kulutustamme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=880405 - [37169]



...
Kuten huomaamme kansalaisetkin osaavat näitä scifistelyjä – mielipidekirjoituksia,

tosin me emme saa rahaa näistä kirjoituksista, Charly saa. Vakavasti ottaen olisiko UPI-FIIA´n nyt viimeistään pohdittava tarkoin roolinsa ja hyödyllisyytensä kansakunnan edessä. Muussa tilanteessa eduskunta voi pohtia koko Instituutin olemassaoloa uudelta pohjalta.



Kansalaisemme, jotka aina lopulta kaikki ruumiit pesee,

joidenkin niitä tehdessä – osaa miettiä suoralla kansanäänestyksellä mihin haluamme ja mihin emme. Nyt jo puhutaan, että saamme Natovaalit 2015, saamme myös Eurovaalit 2015 19]. Niin tai näin –

arvostakaamme saavutettua 70 vuoden rauhanjaksoa, miettikäämme olemmeko olleet sotilaallisen uhan edessä oikeasti viimeiseen 40 vuoteen ja lopuksi voimme vielä yrittää löytää sitä väitettyä uhkaa, kiristystä, pakotusta tai muuta sellaista, joka kohdistuu meille tärkeään energiaan:

  • Milloin meiltä noita venäläisiä energiavirtoja kaasuna, öljynä, sähkönä, kivihiilenä ja uraanina 20] on katkottu, uhattu, kiristetty tai muutoin kiukuteltu – voin vasta saman tien – ei ainakaan 50 vuoteen!

Maltti on valttia – ja kuunnellaan kansaa, kun se sanoo rauhallisen hymyilevään tapaan: ”Puhu sinä, minä pidän tosiaan tätä hevosta” …



Viitteet

0] Ukrainan aktiivinen vähemmistö ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/01/ukrainan-aktiivinen-vahemmisto.html -
0] Ukrainassa kohtaavat itä ja länsi! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/ukrainassa-ita-ja-lansi-kohtaavat.html -
1] Kolminkertainen Venäjä! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=959111 - [11006]
2] MPKK – evl. Torsti Siren lausahtelee ~ http://yle.fi/uutiset/sotilasasiantuntija_venaja_on_jaanyt_rysan_paalta_kiinni/7414742 -
3] Kokoomuksen vanha kaarti ylikävelee kansakunnan … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkiosasto-kokoomuksesta-kurvaa.html -
4] Rikoimmeko itä-länsivuoropuhelun? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1122243 - [2037]
5] Suomi idän ja lännen välittäjäksi ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/suomi-sovittelijaksi-akselille-eu-bryssel-moskova -
6] EU-joustavoitettu sveitsittymisemme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html -
7] Idästä ja lännestä tullut kansakuntamme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-niin-idasta-kuin-lannesta-emme.html -

8] Asiantuntijamaisuutta epäilyttävällä yksipuolisuudella
Suomalaiset asiantuntijat edustavat myös laidasta laitaan tietämystä ja käsitystä – surullisimpana Ulkopoliittisen Instituutin (UPI-FIIA) ”ruotsilalainen2] Mika Aaltola 3], joka on tipahtanut kärryiltä jo ajat sitten ja veivaa vanhaa virttä Venäjän tipahtamisesta globaaleista järjestelmistä. Mikalla on toinen silmä täysin muurautunut umpeen. Mistä muuten maksetaan UPI-FIIA:n palkat? - kysymys Teija Tiilikaiselle 4]. ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/ukrainan-hadalla-on-monet-kasvot.html -

9] Vaalien alla aina luodaan Venäjästä uhkaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri-vaalien-alla-venjst.html -

10] Galitsian haamut Ukrainan yöstä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/kalitsian-haamut-ukrainan-yosta.html -
11] MH17 ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1094317 – [8298]
12] Emme pelkää – ehkä epäluuloa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-ei-pelk-venj-jnteen-voi.html -
13] Erkkolaisuudella tarkoitetaan kovan linjan Eljas Erkon jatkuvuutta pojassaan Aatos Erkossa
14] Jartsev ja maa-aluevaihdot 1938-39 ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Talvisota#Moskovan_neuvottelut_Suomen_alueesta -
15] Ulkoministeri Eljas Erkko, HS Aatos Erkon isä ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Eljas_Erkko -
16] Talvisota oli Erkon sota -Paasikivi … US/Puheenvuoro – Rickhard Järnefelt ~ http://richardjarnefelt1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/119734-lansisuuntauksen-taustaa-erkon-sota-ryssaviha -
17] Natouskovaiset russofobistit ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1099976 - [5092]
18] Nato jenkaaminen ei osoita poliittista pelisilmää ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=920230 - [17835]
19] Kätkeytyikö markasta erottautumiseen jopa valtiopetos? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/tayttyyko-euroon-liittymisessa-petoksen.html -
20] Ydinenergiasta pakotettuun energiatasapainoon! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/ydinenergiasta-pakotettuun.html -



Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka


AL   IL   Vf   Pz   BL   BLOG 46110
---30122014---


doc.: lapi_Lapin_Kuolaan_30122014.doc – OpenOffice Writer
1158 | 11689


lauantai 27. joulukuuta 2014

Takaisin kultakantaan – setelit ja bittiraha vääristävät reaalitaloutta! *]

(Maailmassa eletään vielä paljolti US-dollarin vaihdannassa, luottamuksessa ja ostovoimavirroissa. USA:n liittovaltion jatkuva velkaantuminen 1] lisäävät epäluottamusta jenkkidollariin, erityisesti idässä – omassa valuuuttakriisissään painivalla Venäjällä ja maailman suurimmaksi taloudeksi kohonneessa Kiinassa 2])



[ … toistaiseksi hädän hetkellä setelirahana arvoa antaa USD, seuraavaksi on jo kohonnut EKP:n euro, vaikka sitä painetaaan setelikoneet punaisina 3] – sen kummemmin sitomista mihinkään kiinteämpään – meneillään on setelirahoitus, johon Brysseliin paennut Jyrki Katainen 4] de facto salkuttomana komissaarina ottaa osaa niin kutsutulla 300 miljardin euron sijoitus- ja elvytyspaketilla … ]

USA luopui dollarinsa kultasidonnaisuudesta 5] edesmenneen presidentti Rickhard Nixonin aikana. Moderni kasvuhokematalous 6] oli tullut jarrunsa eteen – piti vapauttaa setelit sidoksista, jotta niitä voidaan FED´inkin toimesta painaa riittäviä määriä, jotta kansalaisten ja maailman kulutus lähtee reippaaseen kasvuun. Uskottiin luottamuksen paperisilppuun pitävän.



Kauan aikaa sitten ei ollut seteleitä, niillä ei ollut konkreettista arvoa;

ei voinut syödä tai muutoin hyödyntää. Oravannahkoista sai sentään turkin pakkasta vastaan. Lopulta vaikkapa meillä Suomenniemellä Ruotsin vallan aikaan plootut 7] (=kolikot) kasvoivat niin suuriksi, että niitä piti kuljetella hevoskärryillä.



Superinflaation ihmemaassa Saksassa 1920 -luvulla
[ Saksan hyperinflaatio 1923 ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Hyperinflaatio - ]

aamulla ruisleipä maksoi kottikärryllisen setelirahaa ja iltapäivällä jo kaksi kottikärryllistä. Postimerkistäkin piti pulittaa miljoonia markkoja. Seteliraha oli menettänyt arvonsa – sitä ei voinut syödä, eikä siitä saanut turkkia pakkasta vastaan.

(Sivuhuomautuksena en malta olla kertomatta jo lopetetun Keski-Uudenmaan Säästöpankin lainamainoksesta 1980 – luvun lopun valuuttahypetyksen aikana, jossa pankinjhotaja oli kottikärryllisen setelistön kanssa pankin ovella – kuvana)



Nyt keskuspankit painavat kilpaa rahaa,

jotta kreikkalaistenkin velat saadaan nollattua ilman että eurokansalaisten ostovoima muualla järkkyy – olemattomista vakuuksista ja takuuksista huolimatta 8]. Kun on riittävä usko setelin arvoon ja luottamus pitää, on seteliraha ja pankeissa sen rinnakkaisveli bittiraha aivan ok. Entä sitten, kun seteleitä ja bittirahaa on niin paljon, että sähkö maksaa 100 euroa kilowattitunnilta tai hernekeittopurkki 55 euroa?



Edelleenkin setelit ovat vitamiinittömiä eikä niissä hivenaineita ole nimeksikään

bittirahaa ei voi mitenkään pukea päälle, ne ovat vain tulosteissa ja kuvaruuduilla musteen, sähkön ja fotonien merkintöjä ostovoimasta, jolle on y-tunnus tai sosiaaliturvatunnus.



Kulta on arvokas metalli, puhdas ja lisäaineeton

Säilyvä arvokkuutensa vuoksi ja niukkuuden hallitsema alkuaine, jota on maapallomme kokonaismassasta vain häviävän pieni hippunen – juuri sen kokoinen hippu, että siihen on helppo sitoa ostovoima ja setelin arvo – onko näin paluu kultarinnastettuun setelistöön ja valuuttaan hiljalleen tosiasia?



Kiina haluaa omalle valuutalleen kansainvälistä tunnustusta

Kiinan valuutta juan on noussut koko ajan hiljalleen, vaikkapa US-dollariin nähden. Se on ollut mukava, pikkutuottoisa sijoitus rauhallisena valuuttapelinä ja sen arvonkehitys on varsin ennustettua. On arveltu, että Kiina ja Venäjä siirtyvät käyttämään keskinäisessä kaupassaan juaneita – dollarien ja ruplien sijasta. Syntyykö Kiinan juanista maailmanvaluutta US-dollarin rinnalle? 9] Syntyyhän se, koska Kiina on on jo maailman suurin talous 0] – pariteettikorjattuna (IMF).



Kultakanta suitsii kulutusta ja ripeyttää ympäristön toipumista

Kultakannasta irtoaminen mahdollisti ympäristöongelmiin nähden hallitsemattoman talous- ja kulutuskasvun. Kasvuhokema sai siivet alleen, kun sidos kultaan katkaistiin – tosin jäänteenä keskuspankeillä on kultakantoja – Suomellakin; missähän tuo kulta mahtaa sijaita?



Hallitsematon kasvu oli ympäristöllemme tuhoisa
[Emmekö ymmärrä ympäristömuutoksia? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=966247 - [25843]

nyt saamme todennäköisesti mittaushistoriamme lämpimimmän 12 kuukauden mittausjakson 11]. Rahaa tehtiin urakalla, ja pienoinen inflaatio hyväksyttiin, kun palkat nousivat siinä suhteessa, ettei määrittämätöntä niukkuutta millekään osa-alueelle tullut merkittävässä määrin. Loputon setelistö takasi tuloerojen nousun 12] ja rikkaat rikastuivat ja köyhät köyhtyivät. Omaisuudet ovat kasautuneet ja keskittyneet.



Nyt käydään Ilmastopaneeleja,

ja riidellään siitä kuka maksaa kenellekin tästä exponentiaalisesta talouskasvusta. Kuka hyötyi ja kuka kärsi – siitä voimme olla jo varmoja, että ympäristö ja sen myös kokonaisbiosfääri kärsivät suuresti – suuret sukupuutot ovat ovella, kuivuus, hirmumyrskyt ja rankkasateet lisääntyvät.

Maailmassa on liikaa rahaa, keskittynyttä ostovoimaa ja niukkuus reaalivarannoista hiipii likemmäksi meidänkin ovia. Oliko niin, että tämä kullasta irtautumisen kasvurykäs toi juuri sen oleellisen osan ympäristömuutoksia, joissa nyt kärvistelemme?!



Rahan määrää täytyy vähentää reippaasti

Kokonaisostovoima pitää alentua ympäristötuhojen korjaamiseksi – ehkä puolet kokonaiskulutuksesta pois 13] ja tasaistus käyntiin – muutoin seuraa maailmanlaajuinen mellakointi ja barrikaadeille nousu.


...
Kiina, joka luki kovat ympäristötavoitteet ASEM´ssa yhdessä USA:n kanssa,

saattaa ottaa ohjat käsiinsä ja suitsia omalta osaltaan kultakantaan sitoutumisella ostovoimaa säästölinjalle – on pakko, muutoin ei ole enää edes toivoakaan. Kulta on niukkuuden sanelemaa, ja sen arvon ymmärsivät harvinaisuutena niin faaraot, atsteekit ja erityisesti eurooppalaiset kuninkaat löytöretkeilijöiden innoittamina 14] – kerrotaan kiinalaisten kauppamiehinä keksineen setelirahan.



Pohjois-Amerikan intiaanien ei tiedetty arvostavat keltaista metallia,

koska he eivät rahaa muutoinkaan tarvinneet – kaikki otettiin luonnosta suoraan 15], kuten muuten Australian aboriginaalit. Miksi vain tietyille ryhmille kulta merkitsi ja toisille ei? Tässäpä kysymys – pelkkä kauneus ei riitä selosteeksi.

Oliko [Au] kulta ensimmäinen merkki näyttö- ja vertailutaloudesta? 16]


...
MIELIPIDEVIITTEET

1] Onko USA:n liittovaltio kroonisessa selvitystilassa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/10/de-facto-usan-liittovaltio-on.html -
2] Kiina on maailman suurin talous ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=877321 -[15934]
3] Painaako EKP tyhjästä rahaa? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/92553-ekp-painaa-tyhjasta-rahaa -
4] AAA:n tarina ja kataispyrkyryydet ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1137511 - [8226]
5] USD ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_dollari -
5] Bretton Woods ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Bretton_Woodsin_j%C3%A4rjestelm%C3%A4 -

6] Kasvuhokema muuttuu toimeliaisuudeksi ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=894087 - [1994]
7] Plootu ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Plootu -
8] Kreikkalaiset ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/105417-eurooppalainen-ongelma-kreikkalaisella-filosofialla -
9] Mikä olisi meille hyödyllinen valuutta ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/131962-taloutemme-salamaratkaisu-kiinan-yuan - ]
0] Milloin Kiina > EU + USA? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/onko-eu-usa-kiina.html -


11] Gaia kuumenee! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=880405 - [36643]
12] Tulot ja tuloerot – meillä Suomessa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/12/median-lausumattomat-kysymykset.html -
13] Puolitatko kulutuksesi? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=992808 - [2811]
14] Kun Afrikkaa ryöstettiin! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/06/liveaid-konsertit-vaativat.html -


15] Luonto näyttää mallia - jo miljoonia vuosia
Lopulta ihiminen oppii katsomaan luonnosta mallia, sillä sieltä löytyvät kaikki ratkaisut ylikulutuksen estämiseksi ja tasapainon saavuttamiseksi. Luonto tasapainottaa hitaan varmalla tavalla kaikki mittansa mukaiseen lokeroon 10]. Maapallo ei ole, eikä koskaan ollut tarkoitettu vain ihmiskunnalle – Aropa 11]11] Aropa on anutan kieltä ja tarkoittaa suunnilleen jakamista tasan kaikkien kesken luoden tällä yhteenkuuluvuuden henkeä ja osallistumista niukkuudessa vähän jakamiseen x] - monet luonnonkansat elävät yhteisöissä, joissa aropa on merkittävin selviytytymisen keino.

Tyynellä valtamerellä Solomonin hallintoalueella on Anuta niminen saari [
http://en.wikipedia.org/wiki/Anuta ], jossa aropa on jokapäiväistä elämää. Anuta saaren päällikkö mm. kielsi kookospähkinöiden keräämisen, kun niiden määrä oli poikkeuksellisen vähäinen. Saarella työ, toimeentulo, ilot ja surut ovat yhteisiä - ryhmähenki ja yhdessä tekeminen ovat lähtökohta - kunnes saarelle ilmestyi raha

x] Täman päivän talous- ja henkisessä kriisissä on paljon hyvin toimeentulevia selittäjiä ja päättäjiä. Olisiko saavutettavissa tehokkaampaa hallintoa, lainsäädäntöä kuin johtamistakin, jos päättäjillä olisi ”aropa-velvollisuus” keskimääräisestä paljon suuremmista palkoista, palkkioista ja muista etuisuuksista.
Olisiko mm. Suomen Pankin pääjohtaja
Erkki Liikasen selityksissä ja päätöksissä enemmän tehoa (YLE/TV1 la. 7.3.), jos hän joutuisi puolittamaan palkkansa solidaarisuutena ja konsensushenkisenä heille, jotka nyt menettävät työnsä, pakolla lomautuvat ja ajautuvat hätään - ilman suoraa omaa syytään.
Kuinka olisi ministereidemme laita, entä yhtiöiden toimitusjohtajat jne… mihin on kadonnut markkinatalousmaistamme tuo tuhansia vuosia vanha
aropa -henki?

16] ”Tonnikala huutaa tuskaansa” ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/156280-tonnikala-huutaa-tuskaansa -
...

*] Mitä tarkoittaa reaalitalous? Tässä YLE haastattelun pohjalta yritelmää selosteena mitä reaalitalous on ~ http://yle.fi/uutiset/reaalitalous__mita_se_on/5881141 – kuitenkin tässä artikkelissa tarkoitetulla otsikon reaalitaloudella tarkoitetaan kokonaisuutta ekonomiasta, jossa reaalitalouden muodostaa lopulta vain meitä ihmisiä elättävä biosfääri – voisimme siis sanoa biotalous. Biotalous systematisoi evoluution perustein ja ”ohjein” sopeumataloutta, joka taas ylläpitää riittävää lajikirjoa (biodiversiteetti), jotta kokonaisuus säilyy elinvoimaisena.

Reaalitalous on siis voimaantumista raaka-aineista, energiasta ja niitä yhdistelevästä osaamisesta, tiedosta – siis lopulta ohjeistuksesta, jonka alkulähdettä emme toisteiseksi ymmärrä. Biodynaamisen ekotalouden kiihdyttäjä on ihmiskunta, joka rakensi omasta rahataloudesta kiihdyttämön, jonka seurauksia nyt ympäriltämme katselemme – riitelynä vaikkapa IPCC ilmastopaneeleissa – puhumattakaan muista ympäristömuuttujista, joista monet ovat meille vielä aukeamattomia.


...
EXTRA
Linkki kiinalaisten kultavarannoista [?] ~ https://www.bullionstar.com/blog/koos-jansen/total-chinese-gold-reserves-nearly-16000t/ -
Vuonna 2013 Venäjä oli maailman suurin kullan ostaja? ~ https://www.aurumia.fi/venaja-ostaa-eniten-kultaa-maailmassa -
Päreen polttaminen loi valon ja tunteen” ~ http://verkkofoorumi.org/index.php/topic,1040.0.html -




Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka


AL IL VF Pz BL - BLOG 45895
---25122014---

doc.: kultakanta_25122014.doc – OpenOffice Writer

663 | 5618 … 11194 | 11289

torstai 25. joulukuuta 2014

Reviirien hallinnalla omavaraisuuden omistajaksi

(Erimieltä, kiistellään ja lopulta soditaan – on kysymys rajallisesta reviirien hallinnasta 1] ja tavoitteista saavuttaa suurempi omavaraisuus. Kaikilla sodilla, eskalaatioilla ja väkivallalla on syynsä – syytöntä sotaa ei ole)




[ … pax romana kesti 206 vuotta, oli riittävän väkevä ”keskusvalta” Rooma, joka määritti vahvalla armeijalla rajat, joiden sisään jäi riittävä pinta-ala huolehtimaan tämän keskusvallan tarpeet ja niiden tyydytyksen, kunnes mukavuudenhalu ylitti ponnistelut reviirien puolustamiseksi – kun hyökkäyskään ei enää luonnistunut … ]


Tänään maailma vetää viimeisiä henkäyksiä yhden valtion hegemoniasta, valvonnasta ja puuttumisesta muiden kolmansien asioihin – maailmanpoliisina 2], jolle on haettu hyväksyntä sanoista – demokratia 3], vapaus ja avoin kilpailu.

Vastapainoksi ollaan saatu vakoilu 4], urkinta, valvonta ja massiiviset sotavoimakeskitykset ympäri maapallon – sekä liittoumat, jotka valvovat joukkoon kuuluvien reviirejä ja 'vapaan kaupallisuuden' omavaraisuuspyrkimyksiä 5] – siis turvattua raaka-aineiden ja energian saantoa 6]



Vuosimiljoonainen eläin- ja eliökunta on elänyt symbioottisessa omavaraisuudessa


Kukin laji hakeutuu toimeentulolleen edullisimpaan paikkaan ja valloittaa ”perhepiireittäin” elintilan, joka tuottaa täyden omavaraisuuden. Myöhemmin kehittyvistä perillisistä osa poistuu etsien oman reviirin ja oman lisääntymiskumppanin. Yksinkertaista, mutta miksi meille ihmisille niin vierasta?



Sopeuma, omavaraisuus ja kilpailullinen lisääntyminen vastinvoimien temmellyskentässä

.. . nämä ovat vuosimiljoonaisen evoluution 7] tulos. Ei ole montaakaan elintilansa huipulla olijaa, jolla ei olisi tasapainottavaa vihollista. Ja jos ei olekkaan, niin jokin luonnonvoima ylläpitää tasapainoa, poislukien ihmisen biomassan kiihtyvä kasvaminen, verrattuna sitä elättävään muuhun biomassaan 8] – siis eliölajistoon – hiilielämään nähden.



Sopeuma järjesti horroksen, talviunen – syväjäätymisen,

siis sellaisen olotilan, jossa ympäristön muuttuessa niin vihamieliseksi, ettei eliölaji kykene selviytymään – rakensi evoluutio talviunen tai alueelta poistumisen. Ainoana lajina ihminen rakensi itselleen keinotekoisen, evoluutiosta poikkeavan ihmisrakenteisen ympäristön – ulkoisella voimalla, lisälämmöllä, materiamuutoksilla ja apuvälineillä.



Ihminen apuvälineellisti itsensä biosfäärin viholliseksi numero yksi
[ … Gaia kuumenee, jäähdytelläänkö kulutustamme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=880405 – [36377]


Me söimme ja syödään muiden eliölajien ”lautasilta” 9], myös kehitysmaatoverien riisukulhoista 0] – valkoisena valloittajana. Onko tämän muutosvoiman takana evoluutio vai ylivoimasopeuma alistavana tekijänä? Oliko luonnonvalinnan tarkoitus tämä, vai onko tarkoitusta lainkaan. Ainoastaan täyskilpailu – syö tai tule syödyksi. Miksi rakentui säädöksellinen inhimillisyys, joka oli mallina rakentunut muuhun eläinkuntaan jo ajat sitten!



Miksi ihminen rakensi oman toimeentulosäännöstön

lainsäädännön, armeijat sekä rangaistus- ja tuhoamiskoneistot. Miten aikaansaatuu oikeutus - enemmistöperiaatteella, väkevämmän voimalla tai taitavuudella ohittaa heikompi. Mikä on luontaista ja mikä luonnotonta – tai onko tämä vastakkainasettelu merkitykseltään nollasummapeli?



Miksi me emme projisoituneet ”talviunille” kylmillä seuduilla,

miksi me löysimme karhuntaljan jälkeen vaatteet, kun karvat katosivat – ja levisimme kaikkialle, kuten meitä aiemmin bakteerit, virukset 11] ja prionit? Mikä meitä odottaa noilla meille sopimattomilla alueilla? Ehkä juuri nämä meitä ennen jo olleet mikrobit?



Homo sapiens lähti liikkeelle nykyisen Etiopian alueelta

sangen suotuisilta metsästysmailta. Oli lämmintä, oli riistaa, oli ilmasto puolikarvattomuudelle. Oli myös niukkuus 12], se vahvistavin sopeumajärjestelmä, mitä kehittyvässä kilpailussa tarvitaan. Sanotaankin, etä nälkäisenä saalis löydetään. Oli myös tasapainoinen biomassasuhde muuhun biosfääriin nähden 13] – oli reviirit, ja ennenkaikkea – oli omavaraisuus. Kaupankäynti keksittiin paljon myöhemmin.



Kauppa kannattaa
[ … Myyntimies Miikkulainen ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/03/myyntimies-miikkulainen-on-aina-ollut.html - [2006]

Kun opittiin jotain sellaista minkä muut tarvitsivat ja eivät sitä osanneet tehdä – syntyi myyntimiesten ammattikunta, joka osasi jotain valmistaa tai löytää. Kauppa reväytti reviirit ja omavaraisuuden riekaleellistumisen tielle. Nyt elämme tuota pirstottunutta erikoistumista. Ja seuraavaksi tuotosjattelun näkökulmasta astuu reviirillemme robotiikka 14], 3D 15] ja todellinen pilviohjattu automaatio 16].



Reviiripuolustus ylläpiti ihmiskuntaa kasassa ja nuhteessa 200.000 vuotta

Tänään maailma napaistuu kahteen pääleiriin – itään ja länteen 17]. Väliin jää ihmisen alkukoti Afrikka, joka tuli ryöstetyksi valkoisen maailmanmatkaajan toimesta ja on nyt keltaisen miehen otteessa.



Reviirit särkyvät ja reviirit säilyvät!

Jokaisella on on oma reviirinsä – pienimmillään metrossa, jossa saattaa neliöllä seistä jopa viisikin ihmistä – ainakin Pekingin ja Tokion metrossa. Ennen oli kyläyhteisö ja kehämuodostelmassa perhe ja suku. Sudet ulvoivat aitan takana ja lampaat olivat porstuassa – suojassa. Nyt mikään ei ole suojassa miltään. Eivät edes sudet 18]



Elintilan raja-aitojen kaatuminen

Omavaraisuuden elintila särkyi ja riippuvuus tuotantojärjestelmistä, tavara- ja ihmisvirtojen logistiikasta 19] ja raaka-ainetehtaista kuin ravintoliukuhihnoista on näkymätön lieka pitämään kiinni sellaisesta, jota emme kokeneet 199.500 vuotena niistä olemisemme 200.000 vuodesta.



Paluu omavaraisuuteen?

Itsellinen ja riippumaton elämä vähentää ihmiskuntaa 70 prosentilla. Ei ole yksinkertaisesti riittävästi luontaisia reviirejä yli 7 miljardille ihmiselle. Lisääntyminen jatkui ilman luontaista vihollista. Oli lisäännyttävä enemmän, jotta niukkuus olisi käännetty elinmahdollisuudeksi. Elintason noustessa – lisääntyminen ei ylittänyt omaa itsekkyyttä – oli mukava elää itselle!



Kunnes vastaan tulee ihminen itse, taistelu vedestä ja valosta

Ravintoketjut särkyvät, logistiikka pettää ja elinkelpoinen maapinta-ala vähenee. Kierto alkaa alusta ja ihminen lopulta karhuntaljassaan sanoo, ettei enää ikinä? 20]



Mikrobit ja syanot jatkavat

Ne olivat ennen, ne ovat tänään ja ne tulevat olemaan aina, kunnes lämpö saavuttaa lopulta höyrystymispisteensä. Lähdimme supernovien sisuksista ja avaruuden tuuliin katoamme laina-atomeina – hippuina hiilielämästä 21], joista joskus saattaa kehittyä uusi reviirien - ja omavaraisuuden tavoittelu?


Mikä oli meidän tarkoitus?
[ F, … Tulevaisuutemme lasikuutiossa … ~ http://ilkkaluoma.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/153242-tulevaisuutemme-lasikuutioissa - ]



MIELIPIDEVIITTEET

1] Reviireillä politiikkaa – ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/38881-maahanmuuton-sijasta-kyseessa-on-reviiripuolustus -
1] Lännenmiehen aggressiivinen reviirivalloitus ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/kuinka-agressiivisesti-lannenmies.html -
2] Maailma tarvitsee vastavoiman USA:lle ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=954920 - [22997]
3] Demokratia ei saavuta koskaan kaikkia! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2006/09/demokratia-on-hokema-joka-ei-ole.html -
4] Snowden paljasti vakoilun tylyn maailman ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=932844 - [19494]
5] Omavaraisuus on uhrattu velalle ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/velka-syo-huomista-etukateen.html -
6] Ydinenergiasta pakotettuun energiatasapainoon ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/ydinenergiasta-pakotettuun.html -
7] Evoluution kuolemattomuus? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/133610-evoluutiossa-haivahdys-kuolemattomuudesta -
8] Biomassojen yhtälöt yhä löytymättä? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/02/biomassojen-taspainoyhtalo-yha.html -
9] Emmekö tahdo ymmärtää ympäristömme muutoksia? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=966247 - [24814]
0] Ympäristövelkamme kehitysmaille? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/11/ymparistovelkamme-kehitysmaille.html -

11] Odotammeko pandemiaa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/04/h7n9-odotammeko-pandemiaa.html -
12] Niukkuus ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2009/06/02/ikuinen-niukkuus-rahasta-jota-on-kulutusvoimallisesti-liikaa -
13] Elämään sovittautumisen käyttö- ja kulutusuhde ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1090560 - [4676]
14] Esiteollinen robotisaatio ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/152322-esiteollinen-robotisaatio-hanhiparven-lento -
15] Luonnon oma 3D ylivoimainen! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/03/luonnon-oma-3d-on-ylivoimainen.html -
16] Automaatio ajaa meidät palvelemaan toisiamme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/02/automaatio-ajaa-meidt-palvelemaan.html -
17] Ydinaseiden suurvallat suojelevat omiaan ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/ydinasesuurvallat-suojelevat-omiaan.html -
18] Suden luonto – ihmisen mielihalut ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/02/suden-luonto-ihmisen-mielihalut.html -
19] Elämämme itsemme ja tavaroidemme siirtelyllä! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/10/globalisaatio-nykyihmisen-lailla.html -
20] Kosto? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/14386-miksi-karsineet-kostavat-vihan-julm uudella-ei-enaa-koskaan -
21] Meille on vain hiilielämä? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/11/on-vain-hiilielama-meille-biomassaisille.html -


EXTRA
Maailma tarvitsee vastavoiman USA:n ylivallalle – Kiina on noussut maailman suurimmaksi taloudeksi ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=954920 - [22525]



Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka


AL IL Vf Pz BL - BLOG 45726
---21122014---

doc.: reviireista_omavaraiseksi_20122014.doc – OpenOffice Writer
767 | 6524 …
932 | 9762

perjantai 19. joulukuuta 2014

Erkkolainen koppalakkiosasto Kokoomuksesta

(Media lööpitti voimakkaasti kokoomuslaisen vanhan kaartin – ”erkkolaisuuden nousun haudasta” ja äkkirääkäistyn julkihuudon kansanedustajiltamme - Pertti Salolainen, Ben Zyskowicz ja Kimmo Sasi käynnistivät natomopedinsa 1] – ”Natoon ilman kansanäänestystä!”)


[ … Kokoomus on rehellinen kannoissaan – se haluaa viedä Suomen Natoon ja piste. Toisaalta vielä nykyinen puolueen puheenjohtaja, pääministeri Alexander Stubb sanoo kaukoviisaammin – Natoon, ei kuitenkaan ilman kansalta kysymättä. Herää kysymys – onko kallupoinnin alamäessä oleva Kokoomus 2] hajoamassa, kun paniikkinappulointia harjoitetaan näin väkevästi? … ]


Suomen kansakunta on vuodesta toiseen, kallupista kolmanteen ja kymmenenteen vakaasti suurena enemmistönä sanonut painavan ja viisaan ein Natolle 3] (57-68 prosenttia ei, kun taas natomyönteisiä on noin 17-30 prosenttia). Voimme päätellä, että kansalaiset omalla kansanviisaudellaan 4] ovat systemaattisia asiaytimeen näkijöitä.


Miksi kansalaiset ovat niin vakaasti Natoa vastaan?

Siihen on yksiselitteistä vastausta vaikea antaa, mutta yritetään: 1) Suomalaiset eivät halua ajautua Venäjän vastustajaksi, kuten ajauduimme Saksan kolmannen valtakunnan virrassa Jatkosotaan, 2) Suomen kansa haluaa olla kaukoviisas ja katsoa sotilaallisesti liittoutumattomana niin itään kuin länteen – emme asettaudu näin toimien viholliskandidaatiksi 5], vaikka Nato-Isäntämaasopimus 6] jo saattoi siirtää meitä tuohon suuntaan [?].


Kolmanneksi Venäjä on meille erittäin merkittävä kauppakumppani

Me tuomme Venäjältä energiastamme suuren osan – tosin tuo energiavirta kaasuna, raakaöljynä, sähkönä, kivihiilenä ja uraanina on virrannut häiriöttä, kiristämättä tai uhkailematta jo 50 vuotta ja rauhaakin olemme saaneet nauttia 70 vuotta.


Neljänneksi kansalaisemme eivät pitäisi mahdollisuudesta,

 … jossa Naton 5. artikla laittaisi meidät sotisopaan ja auttamaan vaikkapa USA:ta, kun se valtiona tai sen sotilastukikohtana joutuu hyökkäyksen kohteeksi. Emme edelleenkään täysin ymmärrä, mitä me teimme ja edelleen Afganistanissa 7]. Emme myöskään mielellään vaihda 70 vuoden rauhaa uhkaan, jossa Nato kaikilta 1300 kilometriltämme on Venäjän rajassa kiinni.


Kuudenneksi suomalaiset eivät voisi sietää Luumäelle

 …  tai Virolahdelle Naton ohjustukikohtia, jotka ainakin tarjottuina ’turvallisuusvälineinä’ esitettäisiin meille, onhan noilta paikkakunnilta ”poronkusema” Pietariin, jonka ahdistaminen on jo puoli sodanjulistus Venäjälle.


Seitsemänneksi Lapin kansa ei halua suunnata lisänatouhkaa Kuolan suuntaan,

 … jossa sijaitsevat Venäjän laivaston strategiset ydinsukellusveneet – Tämä on muuten se ainoa kohta, josta me voisimme saada Natosta, natottomanakin, uhan itsellemme. Olisi helppoa natomaa Norjasta suunnata tehokas panssari- ja maataistelukoneisku läpi Lapin ja näin katkaista elintärkeä huomisen Koillisväylän 8] raidejatke Pietariin ja syvällä muualle Venäjälle.


Kahdeksanneksi me tiedämme Venäjän,

olemme pärjänneet liki omillamme, ilman varsinaisia liittoja vaikeissakin tilanteissa – viimeeksi kesällä 1944 9], jolloin Saksan kolmas valtakunta auttoi meitä ratkaisevasti – ilman sotilasliittoutumaa, toki aseveljinä 0].

Yhdeksänneksi tiedämme Venäjän tietävän,
ettei meidän maata kannata edes yrittää valloittaa – vaikka meillä onkin pieni, mutta äänekäs, miltei ’russofobistinen natojenkaajien’ joukko 11]. Russofobbareista  me selviämme kyllä itsekin – olemmehan kuitenkin enemmistöperiaatevaltio. Venäjä käy kanssamme kauppaa, vaikka nyt EU:n ja USA:n lännenmiehinäkin yrittää luhistaa Putinin Venäjää 12]. Turistivirratkin maahamme idästä ovat tyrehtyneet – herää kysymys sahaammeko oksaa jolla istumme 13].


Kymmenentenä kohtiona kansalaisemme tietävät,

että Ukrainassa on kaksi, ettei jopa neljä osapuolta – siellä kohtaavat länsi ja itä 14] ja molemmin puolin käytetään palkkasotilaita ja vapaaehtoisia aatteen ja ramboilun nimissä, ja niin USA liittolaisineen kuin Venäjä avustavat kiertoteitse sisällissodan osapuolia.
Edellä mainittu tuo ymmärrystä kansalaisenemmistölle, joka ei halua Natoon, että se on kiihdyttänyt ’nato-jenkaavan älämölön’ huippuunsa ja tätä yksipuolista infosotaa kansakuntamme ei halua ja se ajaa natovastustajat entistä tiiviimpään yhteisrintamaan.


Lopulta kansalaisemme tietävät ja ymmärtävät …

 … meidän erikoisaseman idän ja lännen vedenjakajalla 15], samalla tiedostamme, että olemme myös niin lännestä kuin idästä. Meidän itäinen ja läntinen veteen piirretty viiva piirtyy jonnekin Karjalan ja Savon maastoihin, jossa itäiset ja läntisen periaatteet, tavat - kulttuurit ja näkemykset sekottuvat. Me emme ole vain ”ruotsalaisia”, vaan olemme suomalaisia – erityispiirteitämme myöten. Itsenäisyytemmekin syntyi idästä 16] ja menetettiin länteen.


EU-joustavoitettu sveitsittymisemme!

Meillä myös ymmärretään erinomaisesti ulkopoliittisen johtomme (presidentti Sauli Niinistö ja ulkoministeri Erkki Tuomioja) harjoittaman erinomaisen idän politiikan, jota kutsutaan kansalaisten syvistä riveistä ’EU-joustavoitetuksi sveitsittymiseksi17], joka tarkoittaa paljolti myös sitä, että erkaannumme puuttumasta muiden kolmansien sisäisiin asioihin ja siihen, että voimme olla erinomaisia idän ja lännen välissä olevia uskottavia välitysneuvottelijoita 18] ja jopa pyydettyjä rauhanturvaajia YK-mandaatilla 19].


Kun yhdistelemme kaikki nuo yllä olevat natovastaiset teesit,

ymmärrämme kansakuntamme suuren enemmistön näkemyksen. Kansaa ei voi vaihtaa, sen sijaan eduskunnan me äänestäjät voimme vaihtaa. ”Erkkolainen koppalakkiosasto” Kokoomuksesta teki eduskuntavaaleista 2015 nato- ja eurovaalit – kansalaiset kiittävät ja äänestävät nyt suoraan, koska on kuitenkin olemassa häviävän pieni uhka, että Kokoomuksen ’miekantuppikäskyosasto’ saakin kannatusta.


Kansakuntamme on arkiviisas ja itsesuojeluvaistoinen,

 …kun se näkee yli-innokkaiden ja syvällisesti ajattelemattomien poliitikkojemme läpi. Kansa hymyilee hiljaisena, ja aina lopulta ”ruumiiden pesijöinä” sanoo isällisesti: ”Puhu sinä, minä pidän hevosta” …

 … nuo hevosen pitäjät olivat juuri heitä, jotka pysäyttivät ylivoimaisen vihollisen, sisällissotamme 1918 haavoista huolimatta, yhtenä rintamana yhteisellä taistelutahdolla. Heitä on vielä vähän jäljellä ja olikin syvää isänmaan halveksuntaa ja loukkaamista heitellä ”erkkolaisia puoliumpiloisia”, ettei Kansakunnalta mitään Natosta kysytä 20].


Mikä voisi tässä olla poliitikon hyve?

Poliitikon paras hyve on olla äänestäjänsä iholla kunnioittaen enemmistökansan tahtoa ja palvella kansakuntaa sen itsenäisimmällä tavalla. Veteraanit, jotka pelastivat tämän valtion, pitäen sen itsenäisenä, ovat elonsa ehtoossa joutuvat näkemään, kuinka itsenäisyyttämme pala palalta murretaan ja Nato veisi sen itsenäisen puolustamisen itsenäisyydenkin.


….
MIELIPIDEVIITTEET
1] Natomopedien kaulintaa vikuroiden! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1045798  – [2708]
2] Kokoomus on taktiikkapuolue ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1090962 – [1593]
3] Miksi natottajat ja vastustajat inttävät? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=920230  – [17595]
4] Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 – [20685]
5] Muutuimmeko jo viholliskandidaatiksi? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1113570 - [5697]
7] Miksi olemme Afganistanissa? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1048804 – [3608]
8] Pohjoisen pallonpuoliskon Koillisväylä ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Koillisv%C3%A4yl%C3%A4 -

11] Russofobbari natojenkaajat ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1099976 – [4706]
12] Lännenmies yrittää luhistaa Putinin Venäjää! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1097438 -  [12663]
13] Sahaammeko oksaa, jolla istumme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1099355 – [5691]
18] Suomi Venäjän ja EU:n välissä! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1030309 – [1983]


PS.
Tänään nato-jenkaajien huutosakki käyttää Talvisotaa edeltäviä asioita uhkakuvina, projisoiden niitä nykypäivään, ymmärtämättä, ettei meillä ole edes täyttä historiatietoa, mitä kaikkiaan ’Jartsevista’  21] alkaneet Stalinin maanvaihtoneuvottelut  22] olisivat merkinneet – odotamme Stalinin arkistojen aukeavan 4. tammikuuta 2018.

 … me sen sijaan tiedetään, että sellaiset vastuuvaikuttajat kuin C.G.E. Mannerheim, Juho-Kusti Paasikivi ja Rudolf Walden 23] suosittivat vakavasti ottamaan osaa näihin Stalinin maanvaihtoajatuksiin ja – ehdotuksiin. Näin ei tehty, ja loppu onkin siltä osin historiaa – täältä muuten kumpuaa tuo alussakin mainittu ”erkkolaisuus” 

21] Boris Rybkin alias Jartsev ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Boris_Rybkin -
23] Ministeri ja patruuna Rudolf Walden ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Walden -



Ilkka Luoma

Kansalaiskirjoittaja ja Kiina-asiamies (ympäristöjäljet ja –toimijat)



...
SENT


Sent: Friday, December 19, 2014 1:27 PM
Subject: KANSALAISKIRJOITUS - 'Erkkolainen koppalakkiosasto Kokoomuksesta'
Erkkolainen koppalakkiosasto Kokoomuksesta


AL   IL    Vf    Pz    BL     BLOG 45576
---19122014---

doc.: viela_kerran_nato_19122014 – Microsoft Word Starter

922 |  1081 | 1157