tiistai 30. joulukuuta 2014

Miltä tämän päivän erkkolaisuus näyttää idän suuntaan?

(Helsingin Sanomat julkaisi Vierailijapalstallaan UPI-FIIA´n vanhemman tutkijan Charly Salonius-Pasternak´in hämmentävän mielipidekirjoituksen markkinoituna asiantuntija-artikkelina ~ http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1419822716816.html [Ilta-Sanomat])




[ … Ukrainan 0] myötä olemme saaneet informaatiosodan myös kotikonnuillemme, jopa valtamediamme torvet soiden rummuttaa Venäjä uhkaa 1] – monin kirjoituksin ja lööpittelyllä varsinkin konsernin iltapäivälehdistössä. Maamme ulkopoliittisen johdon on pitänyt juttuihin puuttua; MPKK – evl. Torsti Siren 2], kokoomustrion kansakunnan ohikävely 3] Nato-kysymyksessä ja nyt tämä UPI-FIIA mielipideheitto … ]


Maamme ulkopoliittinen johto on hoitanut diplomaattisella keskitiellä ja herkällä kädellä erityistä idänsuhdettamme 4], ollaan oltu suoraan yhteydessä Venäjän presidentti Vladimir Putiin 5] – viimeeksi puhelimitse aivan tässä Joulukuun lopulla.

Olemme kansakuntamme suusta omaksuneet EU-joustavoitetun sveitsittymisen linjat 6] – valtiona, joka miltei ainoana natottomana maana voi olla kiristyneen idän ja lännen väliselvittelyjen selvitysmiehenä – olemmehan niin idästä kuin lännestä 7] ja maamme sijaitsee muutoinkin lännen ja idän vedenjakajalla.



Ulkopoliittinen intituutti

UPI-FIIA on kunnostautunut aktiiviseksi venäläisyyden arvioitsijaksi heidän amerikkalaisuusidentiteetin osaajan nimissä – johtaja Mika Aaltola 8] on heitellyt keveitäkin mielipiteita Ukrainasta, Ukrainan kriisistä kuin muustakin kiristyneestä tilanteesta – laajentaen sen ulommaksi kuin Kremlkään sen osaa mieltää.

Venäjästä on tehty pelottavuuden ja pelottelun kohde 9], kun samaan aikaan unohdettiin kolme perusasiaa, joita edelleenkään ei olla uskottavasti tutkittu – nimittäin Maidan, Odessa 10] ja MH17 11].



Jälleen Ahvenanmaa – ei edes Venäjä sitä ota, onhan heillä Kaliningrad!
[Kaliningrad ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaliningrad - ]

Viimeisin heittomielipide oli Charly Salonius-Pasternakin fiktiivinen mielikuvituskertomus venäläisten Ahvenanmaan valloitus – tai ainakin parin saaren haltuun otto – pelottelulla, että Suomi voi joutua yksinkin idän jättiläisen sotakoneen uhriksi 12].

Meillä on sananvapaus, mutta olen ymmärtänyt, että UPI-FIIA luotiin kansalaisvaroin tuottamaan korkeatasoista tausta-aineistoa niin ulkopolitiikan johdolle kuin myös kansakunnalle – muistaisin myös ulkoministeri Erkki Tuomiojan näin pohtineen.



Idea UPI:sta oli hyvä, mutta entä toteutus,

joka nyt näyttää kovin 'erkkolaiselta filosofialta' 13] – alkaen jo synkistä 1939 Paasikiven matkoista Moskovaan, kun maa-alueita piti vaihtaa 14] … kansalaisten suussa kiertää tieto, että tuolloinen ulkoministeri Eljas Erkko 15] olisi kuiskannut välitysneuvottelija J.K.Paasikiven korvaan: ”Ei se Neuvostoliitto ole edes suurvalta” - pitäneekö täysin paikkansa – jääkööt historiantutkijoiden haltuun. Paasikivi tuohduksissaan on kuitenkin todennut, että Talvisota oli Erkon sota 16].



Kansalaisia usein mietityttää tämä Natoon jenkaaminen,
[ Kansalaisviisaus erottaa meidät Natosta ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1029728 - [23950]

puhutaan jopa natouskovaisista kuin myös eduskunnassakin esilletuotua russofobiaa 17] (pääministeri Alex Stubb). Tuo Ahvenanmaa science-fiction ylitti jo rauhallisten suomalaisten kielenkantimet lausahtamaan: ”Puhu sinä, minä pidän hevosta” - siksi selkeästi kansa sanoo tutkimuksesta toiseen – Ei Natolle, viimeeksi 60 prosenttia asettui kielteiselle kannalle 18].

Natottajat pitävät ilmeisesti kansalaisia yksinkertaisina, kun jatkavat kiihtyvää natotustaan – ymmärtämättä, että tällä vähemmistöpoliitikkojen lieassa ei olekaan pässi, vaan ajatteleva kansakunta.


...
Nyt kansalaisten keskuudesta ilmestyi hyvin nopeasti toisenlainen filktio
(joka voi olla mahdollinen, ja on vain esimerkki – ei todennäköinen)

käännettynä länteen. Esitettäköön se tässä jokaisen lukijan omaan harkintaan jäävä kertomus, mikä voisi myös olla mahdollista – tapahtumat alkavat kaukaan Suomen Lapista



Norjassa olevien natovarastojen aseistus päivitettiin nopeasti, lähetettiin amerikkalaiset Delta-erikoisyksiköt ja USA:n laivaston Atlanttin yksiköt siirrettiin jäämerellä ja amerikkaisten Predator miehittämättömät täsmälennokit reititettiin Venäjän Kuolan niemimaan sotilastukikohtiin – salamahyökkäystä varten.

Nato hyökkäsi Norja tukialueenaan Suomen Lapin läpi Kuolaan kahden syyn vuoksi – oli olemassa tieto, että venäläisten Bulava-ohjusaseistetut a] strategiset ydinsukellusveneet olivat latauksessa ja piti toimia nopeasti. Deltajoukot hyökkäsivät Pohjois-Suomen läpi Kuolaan tukenaan taisteluhelikopterit ja maataistelurynnäkkökoneet A-10 b] – oli tuhottava nuo ydinsukellusveneiden tukikohdat, Ala-Kurtti c] ja Muurmannin rata d], joka oli ymmärretty myöhemmän tärkeäksi syntyvän Koillisväylän ratajatkeeksi Pietariin ja Moskovaan.

Taistelu eteni ja Ala-Kurtissa Muurmannin radan suojeluun keskitetyt joukot eivät pärjänneet amerikkalaisten Delta-joukoille eikä maassivisille rynnäköinneille Norjan ja Rovaniemen kentältä – olihan pikapikaa käytetty uunituoretta Nato-isäntämaa [MoU] sopimusta e] hyväksi ja Rovaniemen sotilaskeskityksemme olivat otettu Naton haltuun.

Kun Delta-joukot pääsivät rankkojen taistelujen jälkeen Kuolan ydinsukellusveneiden tukikohtiin – huomattiin, että ”tankkauksista/latauksista” nousseet savu- ja höyrypilvet johtuivatkin Kärcher -painepesureista, kun venäläiset eivät itse moisia pesureita osanneet valmistaa. Sukellusveneitä oli pesty Jäämeren rakkolevänöyhtästä tulevaa Isänmaallisen sodan vuosijuhlaa varten.

Mutta samalla huomattiin, että strategiset ”viimeisen iskun” ydinsukellusveneet olivat poissa – paikalla oli vain taktisia dieselveneitä – amerikkalaisten vakoilusatelliittien kameroiden zoomit olivat jumittuneet suurennosasentoon – oli syntynyt väärä tilannearvio).

Kunnes USA:n rannikolla havaittiin vesipärskeet nousevista Bulavoista, joita oli kolmessa Akula-luokan veneessä g] kaikkiaan 3 x 20, kussakin viisi ydinlatausta, ollen yhteensä 300 … aikaa ei enää ollut niiden torjuntaan. Kuumaa linjaa ei enää tarvittu – lopputulos oli selvä, maailma tuhotaan nyt 30 minuutissa, kun sadat mannertenväliset ydinohjukset nousevat siiliostaan ja liikkuvista tuliasemistaan,

mutta mitä ihmettä – noiden ensin lähetettyjen venäläisohjusten räjähdekärjet olivatkin täynnä lentolehtisiä, joissa luki:
Tavaritsh - lopetaan tämän pelleily, ollaan kavereita ja keskitytään varsinaisiin maapallo-ongelmiin – ympäristön tuhoutumiseen h], ebolaan ja tasaisempaan maapalloresurssien jakoon”.”


a] Bulava ~ http://en.wikipedia.org/wiki/RSM-56_Bulava -
b] A-10 Thunderbolt ~ http://en.wikipedia.org/wiki/Fairchild_Republic_A-10_Thunderbolt_II -
c] Ala-Kurtin tukikohta Venäjällä ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Alakurtti_(tukikohta) -
d] Kirovin rata – jatkaa maalla Koillisväylää ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Kirovin_rata -
e] Nato-isäntämaa [MoU] – suomeksi ~ http://xeox-2.blogspot.fi/2014/11/suomi-nato-isantamaasopimus.html -
g] Typhoon – Akula 941 ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Projekti_941 -
h] Gaian kuumenee – jäähdytelläänkö kulutustamme? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=880405 - [37169]



...
Kuten huomaamme kansalaisetkin osaavat näitä scifistelyjä – mielipidekirjoituksia,

tosin me emme saa rahaa näistä kirjoituksista, Charly saa. Vakavasti ottaen olisiko UPI-FIIA´n nyt viimeistään pohdittava tarkoin roolinsa ja hyödyllisyytensä kansakunnan edessä. Muussa tilanteessa eduskunta voi pohtia koko Instituutin olemassaoloa uudelta pohjalta.



Kansalaisemme, jotka aina lopulta kaikki ruumiit pesee,

joidenkin niitä tehdessä – osaa miettiä suoralla kansanäänestyksellä mihin haluamme ja mihin emme. Nyt jo puhutaan, että saamme Natovaalit 2015, saamme myös Eurovaalit 2015 19]. Niin tai näin –

arvostakaamme saavutettua 70 vuoden rauhanjaksoa, miettikäämme olemmeko olleet sotilaallisen uhan edessä oikeasti viimeiseen 40 vuoteen ja lopuksi voimme vielä yrittää löytää sitä väitettyä uhkaa, kiristystä, pakotusta tai muuta sellaista, joka kohdistuu meille tärkeään energiaan:

  • Milloin meiltä noita venäläisiä energiavirtoja kaasuna, öljynä, sähkönä, kivihiilenä ja uraanina 20] on katkottu, uhattu, kiristetty tai muutoin kiukuteltu – voin vasta saman tien – ei ainakaan 50 vuoteen!

Maltti on valttia – ja kuunnellaan kansaa, kun se sanoo rauhallisen hymyilevään tapaan: ”Puhu sinä, minä pidän tosiaan tätä hevosta” …



Viitteet

0] Ukrainan aktiivinen vähemmistö ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/01/ukrainan-aktiivinen-vahemmisto.html -
0] Ukrainassa kohtaavat itä ja länsi! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/07/ukrainassa-ita-ja-lansi-kohtaavat.html -
1] Kolminkertainen Venäjä! ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=959111 - [11006]
2] MPKK – evl. Torsti Siren lausahtelee ~ http://yle.fi/uutiset/sotilasasiantuntija_venaja_on_jaanyt_rysan_paalta_kiinni/7414742 -
3] Kokoomuksen vanha kaarti ylikävelee kansakunnan … ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/koppalakkiosasto-kokoomuksesta-kurvaa.html -
4] Rikoimmeko itä-länsivuoropuhelun? ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1122243 - [2037]
5] Suomi idän ja lännen välittäjäksi ~ http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/suomi-sovittelijaksi-akselille-eu-bryssel-moskova -
6] EU-joustavoitettu sveitsittymisemme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/08/eu-joustavoitettu-sveitsittymisemme.html -
7] Idästä ja lännestä tullut kansakuntamme ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2013/05/suomi-on-niin-idasta-kuin-lannesta-emme.html -

8] Asiantuntijamaisuutta epäilyttävällä yksipuolisuudella
Suomalaiset asiantuntijat edustavat myös laidasta laitaan tietämystä ja käsitystä – surullisimpana Ulkopoliittisen Instituutin (UPI-FIIA) ”ruotsilalainen2] Mika Aaltola 3], joka on tipahtanut kärryiltä jo ajat sitten ja veivaa vanhaa virttä Venäjän tipahtamisesta globaaleista järjestelmistä. Mikalla on toinen silmä täysin muurautunut umpeen. Mistä muuten maksetaan UPI-FIIA:n palkat? - kysymys Teija Tiilikaiselle 4]. ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/ukrainan-hadalla-on-monet-kasvot.html -

9] Vaalien alla aina luodaan Venäjästä uhkaa ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri-vaalien-alla-venjst.html -

10] Galitsian haamut Ukrainan yöstä ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/05/kalitsian-haamut-ukrainan-yosta.html -
11] MH17 ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1094317 – [8298]
12] Emme pelkää – ehkä epäluuloa? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/10/suomalainen-ei-pelk-venj-jnteen-voi.html -
13] Erkkolaisuudella tarkoitetaan kovan linjan Eljas Erkon jatkuvuutta pojassaan Aatos Erkossa
14] Jartsev ja maa-aluevaihdot 1938-39 ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Talvisota#Moskovan_neuvottelut_Suomen_alueesta -
15] Ulkoministeri Eljas Erkko, HS Aatos Erkon isä ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Eljas_Erkko -
16] Talvisota oli Erkon sota -Paasikivi … US/Puheenvuoro – Rickhard Järnefelt ~ http://richardjarnefelt1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/119734-lansisuuntauksen-taustaa-erkon-sota-ryssaviha -
17] Natouskovaiset russofobistit ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=1099976 - [5092]
18] Nato jenkaaminen ei osoita poliittista pelisilmää ~ http://www.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=920230 - [17835]
19] Kätkeytyikö markasta erottautumiseen jopa valtiopetos? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/12/tayttyyko-euroon-liittymisessa-petoksen.html -
20] Ydinenergiasta pakotettuun energiatasapainoon! ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/09/ydinenergiasta-pakotettuun.html -



Ilkka Luoma
http://ilkkaluoma.blogspot.fi
https://www.facebook.com/first.ilkka


AL   IL   Vf   Pz   BL   BLOG 46110
---30122014---


doc.: lapi_Lapin_Kuolaan_30122014.doc – OpenOffice Writer
1158 | 11689


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti