sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kansa ajattelee tunteiden logiikalla

 ( … Tasavallan presidentti Sauli Niinistö järjesti Naantalin Kultarantaan keskustelutilaisuuden yhteiskuntavaikuttajille ulko- ja turvallisuuspolitiikasta – myös Natosta, jonka kansa arvioi olevan poliitikoille salailun ja kiertely-kaartelun kuuma ”kättä polttava peruna” 0] … )


Kansa ajattelee tunteiden logiikalla

Presidentti kiinnitti avauksessaan huomiota mielestään epäloogiseen ja ”asiantuntijat” hämmennyksen valtaan saattaneeseen prosenttileikkiin natokielteisyydestä Ruotsin kanssa (59% suomalaisista sanoi ei Natolle) ja ilman Ruotsia (52% ei Natolle) – kansan antama prosenttieroavaisuus noudattaa tunteiden logiikkaa ja on historiaa tutkittaessa hyvin selkeä ilmaus ymmärryksestä mitä on tapahtunut aiemmin.


1809

Tsaarin Venäjä otti ja valloitti niemen, jossa asui pääsääntöisesti suomea puhuvia arkikansalaisia – tulleina niin idästä kuin lännestä. Suomen sodassa 1]  niin moni asia meni epäilyttävästi pieleen, jotta heräsi kysymyksiä kuninkaan sitoutumisesta puolustaa itäistä maakuntaa – näin Ruotsin kuningaskunnan itäinen läänitys oli siirtynyt tsaarin alaisuuteen ja alkoi meitä monella tavalla kehittänyt suuriruhtinaskunta-aika – synnyttäen muun muassa suomalaisen identiteetin idun 2], joka johti meidät lopulta itsenäisiksi.

1810 Ruotsi jätti suomalaiset itsensä ja tsaarin väliin puskuriksi – tarkoituksella. Sotimisen kiintiö oli ruotsalaisille tullut täyteen venäläisten, ja sitä ennen novgorodilaisten 3] kanssa. Voimme myös sanoa, että kuningas jätti alamaisensa itämaakunnassa oman onnensa nojaan.


1939

Ruotsi ei valtiona halunnut mitenkään auttaa itäistä ”veljeään”, kun idän karhu Stalinin armeijoina kävi kimppuumme epäonnistuneiden maanvaihtoneuvottelujen 4] päätteeksi – oli alkanut Talvisota, jossa suomalainen duunari ja herraskainen löivät kättä kuten kaupunkilainen ja maaseutulainenkin. Ruotsi ei auttanut valtiona mitenkään – paitsi vapaaehtoiset ja lapsiemme ”vuosihoitoon otot” – kiitokset niistä.


Logiikkaa huipussaan

Kansa osaa arvioida parhaiten sellaisia seikkoja ja tapahtumia sekä tulevaisuusnäkymiä, joista se itse joutuu ottamaan täyden vastuun ja kantamaan loppu viimein sen mahdollisen verisen taakan, kun poliitikot eivät osanneet neuvotteluteitse ratkaista konfliktiuhkaa.
Nykyaikana kansaa ei voi koskaan ohittaa näin suurissa kysymyksissä kuin sotilasliitto tai yleisempikin ulko- ja turvallisuuspolitiikka, jossa myös raha puree, erityisesti idästä ja vieläkin idempää –kuten Niinistökin totesi.


Aluevaihtoneuvottelut

Neuvostoliiton yksinvaltias Josif Stalin ehdotti jo 1938 maallemme aluevaihdoksia ja maa-aluevuokrauksia syyllä, jossa haettiin Neuvostoliiton toiseksi tärkeimmälle kaupungille Leningradille puolustusvyöhykettä.

Stalinin ehdottama aluevaihtoneuvottelu sai meiltä kolme tunnettua kannattajaa, tosin heidän yli käveltiin koppavin askelin – nuo ylikävelleet olivat vastuunkantajia, jotka ottivat osaa myöhemmin ”ruumiiden pesuun”, kun politiikka oli epäonnistunut – C.G.E. Mannerheim, J.K. Paasikivi ja Rudolf Walden kannattivat alusta lukien vakavaa neuvottelua aluevaihdoista, jotka näin jälkikäteen sanoen olisivat olleet meille miellyttävät – ehkä Talvisotakin olisi jäänyt käymättä? Odotamme Kremlin arkistojen avautumista juuri näiden aluevaihtoasioiden osalta …


”Kyllä kansa tietää” –Veikko Vennamo

Todellakin tuo kansan antama ”erikoinen” prosenttipeli natokysymyksessä – liittyen Ruotsin liittymiseen tai ei – oli todellakin tässä YLE:n mielipidetutkimuksessa täyden kansalaislogiikan mukainen ja piti sisällään vahvan ymmärryksen historiasta ja menneistä tapahtumista – kansalla on joskus hyvä ymmärrys ja pitkä muisti!

Kunhan nyt päättäjämme muistaisivat, että ilman sitovaa kansanäänestystä meillä ei tehdä mitään merkittäviä turvallisuuteemme liittyviä päätöksiä.


Kunnia ja voima tavallisilta ihmisiltä

Voimme muistella niitä Talvisodan uhreja; henkensä antaneita, haavoittuneita ja terveytensä menettäneitä, kun he paikkasivat epäonnistuneiden poliitikkojen virheelliset päätökset rintamalla – kun vastassa oli ylivoimasuurvalta-armeija.

Kollaa kesti ja asevelvollisuusarmeijamme reserveineen ja kantaupseereineen olivat tehneet suuren teon Isänmaalle – vailla vertaa.


VIITTEET
0] Hivutetaanko maatamme Natoon pienen poliitikkoklikin toimesta? ~ http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/142659-hivutetaanko-suomea-natoon -
2] Sibelius – Finlandia ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Finlandia_(s%C3%A4velruno)Suomi herää
3] Novgorod ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Novgorod - väkeviä suomalaisyhteyksiä?
4] Aluevaihtoneuvottelut ~ http://fi.wikipedia.org/wiki/Talvisodan_tausta -  [tästä aihealueesta odotamme tältä osin avautumattomia Kremlin asiakirjoja]


EXTRA
Kansalaisten natokeskustelua laidasta laitaan – ja paljon, hyvin paljon käytynä! ~   http://ilkkaluoma.puheenvuoro.uusisuomi.fi/search/apachesolr_search/nato?filters=uid%3A23 – [5856| 279 – US/P_IL]



Ilkka Luoma




AL – Fb – US
BLOG 19 715 | 1 394 – IL

---16062013---

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Hivutetaanko Suomea Natoon?

Vastaus otsikkoon on hyvin selkeä kyllä – toistaiseksi vallassa olevien poliitikkojen joukosta löytyy kosolti poliitikkoja, jotka eivät ole mielipiteessään rehellisiä kansalle, vaan luikertelevat hymistyksissään vastaamattomuuden taakse. Kokoomus on ainoa rehellinen puolue, se kertoo suoraan haluavansa Natoon.

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajaa perussuomalaisten Jussi Niinistökin pyöritteli (YLE-Päivän kasvo ohjelmassa) tyypillisen poliitikon tavoin sanaa hivuttaminen, kielsi sen, vaikka tietää erinomaisesti, että armeijaamme on vuosikaudet valmisteltu natoyhteensopivaksi, jotta heti, kun kansa saadaan ”vaihdetuksi” – liitytään oitis sotaisimpaan (jäsenmaidensa taholta) sotilasliittoon, mitä pallollamme on.


Natojohtaja USA on tappanut eniten vieraiden valtioiden siviilejä viimeisten 60 vuoden aikana

On tunnettua, että USA natojohtajana on sotinut miltei yhtäjaksoisesti II Maailmansodasta lukien – puuttuen esimerkiksi juuri nyt Syyrian tilanteeseen, arvellessaan, että taistelukaasuja on käytetty – tietämättä kuka käytti ja miten paljon. Muistamme USA valheet Irakin osalta – jopa YK:n yleiskokouksen edessä esitettiin ”todisteita”, joilla ei ollut totuuspohjaa.


Taktiset ydinaseet suunnataan Suomeen

Natoon liittyminen tuo välittömästi ydinaseiden kohdentumisen Suomeen – Venäjä, puolustaakseen itseään laajenevan Naton edessä suuntaa ydinarsenaaliaan nimenomaan natojäsenmaihin, koska on oletettavaa, että Suomikin ”joutuu” ottamaan vastaan ohjusasemat ”savitaipaleelle”. Natomaat ovat myös terroristien maalikohteita – kuten lähihistoria hyvin kertoo.


Miksi maatamme hivutetaan Natoon?

Monet poliitikot väittävät, että kansa ei ole täydessä ymmärryksessä mitä Nato on. Useat poliitikot väittävät, ettei Natosta ja siihen liittymisestä ole keskusteltu riittävästi. Riittävyys ilmeisesti peilautuu kannatusprosentista – jos kannatus olisi myönteinen Natolle – varmaan kansa on silloin täydessä ymmärryksessä ja asiastakin on puhuttu riittävästi.


Hivutus on taktiikka,

jolla uskotaan väsytettävän kansa ja kansalaismielipiteen syntyminen, jotta päästää livauttamaan hakupaperit sisään, kun kansan tarkkaavaisuus herpaantuu. Kansalaiset ovat tähänkin vastanneet hyvin vakaalla mielipiteellä - Ei, vuodesta toiseen.


Meillä ei ole pelättävää, jos noudatamme presidentti J.K. Paasikiven kuuluisia sanoja

Kansakuntamme tavallisina ihmisinä ei pelkää ainoaa ”uhkaamme” tai tehtyä uhkaa 1] – Venäjää. Me tiedämme Venäjän karhun ja tämän turistirahat Itä-Suomeen (ja lisääntyvästi muuallekin) sekä kauppatavaravirrat suuntaan ja toiseen. Aktiivinen kauppias ei ehdi sotia – sen on tehtävä liiketoimia, ja nyt olemme saamassa Suomeen jälleen venäläisen ydinreaktorinkin, jopa venäläiset laitoksen osaomistajiksi omistajiksi. ”Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku” – Paasikivi.


Kuunnellaan Saksaa herkällä korvalla

Saksa haluaa oman Eurooppa puolustuksen, kutsutaan nyt sitä vaikka EU - Natoksi – vain yhdellä muutoksella – USA korvautuu Venäjällä. Saksa jos mikä tietää, mitä on verinen sota Venäjän (Neuvostoliitto) kanssa – he kävivät maailman historian raaimman ja tuhoisimman sodan 1941-1945. Saksa ja Venäjä ovat Euroopan rauhan takuumiehet ja Itämeren alittava kaasuputki niiden rauhanpiippu – niin kauan kuin siinä kulkee kaasua, ei ainakaan Pohjois- ja Keski-Euroopassa sodita.


Miksi eräät poliitikot ja media työntävät väkisin Suomea Natoon?

On historian painolasteja, jotka jäytävät monien mieliä – oli muun muassa kekkosaika, jolloin esimerkiksi kokoomuslaiset saivat niin pahoja traumoja, ettei niistä tahdota edes toisessa eikä kolmannessa polvessa päästävän eroon. Presidentti Urho Kekkonen 2] oli tuolloin huomattavasti vaikeammissa olosuhteissa rauhamme takuumies, joka osasi hoitaa velivenäläiset.


Kuka hyökkää Suomeen ja miksi?

Kukaan kokoomuslainen ei ole ikinä kertonut kuka hyökkäisi kimppuumme ja miksi juuri Venäjä sen tekisi – kansa on tämänkin ymmärtänyt, koska olivat isinä ja isoisinä kuluttamassa suurvalta-armeijaa 1939-40 ja 1941-44. Tosin Saksa auttoi meitä niin helmikuussa 1940 ja kesällä 1944, ratkaisevasti.


Voisiko presidenttimme ottaa ohjat käsiin?

Ymmärtääksemme tasavallan presidentti Sauli Niinistöllä on oma sanansa sanottavana natoasiaan – voisiko hän koko kansan presidenttinä antaa painavan äänen ja lopettaa tämä hivutus – ja ottaa ohjat ja ilmoittaa, ettei Natoon liitytä ilman kansanäänestyksen puoltavaa kannanottoa. Se olisi Saulilta miehen työ, jota tämä suuri natovastustajien joukko odottaa.


Osa mediasta ja eräät kansasta erkaantuneet poliitikot vihjaavat kansan ymmärtämättömyydestä

Meillä on muutakin tekemistä kuin kuunnella median puolivillaisia vihjailuja kansakunnan ”pihalla olosta ymmärtämättöminä mitä tämä Nato oikeastaan merkitsisi” – tässä osuu median upottavasti sanonta: ”Kyllä kansa tietää” – ja sen suomalaiset ovat useasti ja selkeästi ilmaisseet.


VIITTEET
1] Miksi Venäjästä viritellään aina uhkakuvia? ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2007/03/miksi-juuri-vaalien-alla-venjst.html -


EXTRA
Natoa kansan riveistä tuutin täydeltä ~

Suomalainen ei pelkää Venäjää – jäänteenä voi olla epäluuloa


PS
Miksi muuten länsimaat, USA:n johdolla haluavat sotkeutua itsenäisten ja suvereenien valtioiden sisäisiin asioihin?



Ilkka Luoma


Sent


Sent: Friday, June 14, 2013 9:11 PM

Subject: KANSALAISMIELIPIDE - Hivutetaanko Suomea Natoon?
...

Hivutetaanko Suomea Natoon?

(YLE julkisti uusimman kansalaismielipidetutkimuksen Natosta ja siihen liittymättömyydestä ~52-59 prosenttia sanoi ei ja epävarmojen määrä oli suunnilleen sama kuin aiemminkin – merkittävää oli se, ettei Ruotsin mahdollinen liittyminen  Natoon tuntunut missään [59%] – kansalaisemme olivat edelleen samaa mieltä enemmistönä, ettei liitytä)




AL – Fb – US
BLOG 19 663 |  1 381 – IL

---14062013---

lauantai 8. kesäkuuta 2013

Väkivalta on osa ihmisyyttä!

Väkivalta on osa ihmisyyttä – sanoimmepa miten monta kertaa tahansa ”ei enää koskaan!” --- Taistelu elintilasta, reviiristä on ensimmäinen evoluution oppitunti ja se istutettiin geenistöömme jo satoja miljoonia vuosia sitten.

On täysin turhaa luulotella täyttä rauhan tilaa – se on mahdoton ohjelmointikoodi sellaisessa käyttöjärjestelmässä missä me ”astelemme” kohti  tappamista, sillä se on eräs osio keinovalikoimasta, millä vähennetään lajistoja – esimerkiksi ihmiskuntaa. Viimeinen suuri  ihmisiä rujosti tuhoava massasota 1] oli Saksan ja Neuvostoliiton välillä – vastaavaa ei ole koskaan ennen ollut.

Luomakunta on jatkuvassa taisteluvalmiudessa – muun eläinkunnan hallitessa myöskin armon annon. Ihmiskunnan armon anto on nuori ilmiö, joka hakee vielä linjaansa. Ihmisen tappamisen keinoja ei ole vielä mikään muu eliölaji hallinnut. Nytkin elämme suursodan varjossa 2]kun suuret uskonnot asemoituvat linjoillensa vastaanottamaan ja antamaan iskut.

Täydeltä sodalta pelastaa vain selkeä maapallon ulkoa tuleva uhka – tai maailmanlaajuinen ekokatastrofi, jossa koko ihmiskunnan elinkyky asettuu täysin kyseenalaiseksi. Liittoutuma kaikkien kesken vaatii ulkoisen uhan – sellaisen uhan, joka koskettaa yhtäläisesti kaikkia ja uhkaa kaikkien henkeä; lopullisesti.


Mistä kaikki alkoi, kun oranki löi toistaan kivellä päähän ---

[2005] Lauantaina YLE:n TV1 lähetti merkittävän luonto-ohjelman kiinnostuneille ja riittävän uteliaille katsojilleen. Kiehtova Maailma dokumentissa oranki kopautti kätensä jatkeella, kivellä, pähkinän kuoren kappaleiksi saadakseen herkullisen sisuksen tyydyttämään ateriallisia mielihalujaan. Samassa kivi napsahti myös naapuriorangin otsaan aiheuttaen melkoisen kalabaliikin kahden orangin välille.


Ihminen on pitänyt itseään ainutlaatuisena ilmiönä maapallon biosfäärissä

Esitetty dokumentti haki vastausta ihmiskunnan kehitykseen ja tulevaisuuteemme. Ohjelmassa oli havaittavissa, toki ihmisen pohtimana, yhtäläisyyksiä simpanssien nykyisyydestä meidän menneisyyteen sekä enemmän tai vähemmän alitajuntaisiin tapoihimme vielä tänä päivänäkin.

Ei pidä mennä merta edemmäksi kalaan

Vallitseva biosfääri hakee ruokansa lähialueelta vastoin ihmisten edestakaisin kuljettelua markkinatalousehdoin. Eläinkunnan päällimmäinen tehtävä on ruokailu, loikoilu, reviiripuolustus ja itsensä monistaminen uusiksi sukupolviksi.

Evoluutio, asioiden helpommaksi tekeminen ja yksinkertaisempi ruoan saanti kehitti ihmisestäkin yhteisöllisen. Ihminen kasautui jo historiassa yhteen ryöstäen ympäristönsä mahdottoman yhtälön kautta rappioon ja unohduksiin (muinaiset suurkaupungit, mm. Maya- ja Ankhor-kulttuurit).

Tänä päivänä on myös meneillään kiihtyvä kaupungistuminen niin Suomessa,

muissa kehittyneissä länsivaltioissa kuin myös kehittyvissä mm. Aasian tiikeri- ja jättiläismaissa. Kiehtovassa maailmassa käsiteltiin osuvasti lukumääräisesti kasvavan ihmispopulaation ja ruoansaannin helpottamisen yhteyttä luonnon liialliseen riistoon ja lopulta eroosioon, joka imee kasvutekijät olemattomiin.

Parlamentaarisesti valvottu YLE tuottaa kansalaisille ajattelemisen aihetta, tositv-robinson-juhlapäiväseikkailujen vastineeksi, tutkittuna ihmistietona luonnosta, missä tosi-tv on arkipäivää.



EU kiemurtelee maataloustukien kimpussa,

huomaamatta sitä, että lähialuetuotanto ja elinkelpoinen maaseutu on tulevaisuutemme. Päämäärämme kulutuksen vähentämisen ohella on tasaisemmin jakautunut väestötiheys. Tulevat sukupolvet, joille jää tuottamamme ongelmat, ovat ratkaisijan roolissa. Luonnonläheinen kasvuympäristö on ymmärryksen herättäjä näkemään luonto kokonaisuutena, missä olemme vain yksi osanen.

Päämäärämme ei ole loputon työn ja ruoansaamisemme helpottaminen, samalla enenevästi fyysistä työtä tekemättöminä lihoen yli äyräidensä. Aitoa hyvinvointia ei mitata auton koolla, asumisneliöillä, Tournedous-pihveillä eikä kulutusjuhlalla, missä mittarina on vain verottajatiedot iltalehdissä.


Lauantain Kiehtovassa maailmassa nähty ihmisapinan kivellä napautus toista lajikumppania otsaan jäi tavoitteeltaan arvoitukseksi. Oliko otsaan kopautus vahinko vai tarkoitus? Kehittyikö tästä kuuluisa kaikkien sotien
1] jälkeinen toisinto: ”Ei enää koskaan!”?

VIITTEET


Ilkka Luoma








ALFb US
BLOG 19 251 | 1 296 --- IL


---07062013---