keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Rahoittavatko Venäjä ja Kiina Kyproksen pankkikriisin?


[ … Venäjän presidentti Vladimir Putin ärähti ja Venäjän pääministeri Dmitri Medvedjev särähti, kun EU-euromaat ehdottivat – Suomi ja Saksa etunenässä, Kyproksen pankkitalletuksien ”verolle panosta” - tunnetusti Kyproksen pankeissa on reippaasti venäläistä rahaa – niin perilaillista kuin oligarkkirahaakin, turvasatamassa … ]

Raha tekee notkeaksi ja agressiiviseksi, kun sen olemassaoloa ja/tai vaikutusvaltaa uhataan (tämänhän läntiset sijoittajat tietävät veroparatiiseissaan) – vaikkapa 9,9 prosentilla.


Lähteet Moskovasta kertovat, että venäläiset pankit suunnittelevat Putinin ohjeistuksesta kyproslaisten pankkien ”pelastusohjelmaa” - Venäjälle ei ole temppu eikä mikään pelastaa samassa yhteydessä euromaa Kypros talousikeestä – nostaen samalla venäläistä profiilia EU-euroytimeen.

Jos tutkii Venäjän talouslukuja [LINKIT] (nyt emme tutki kansalaisten taloudellisia oloja keskiarvona, vaan valtion finansseja, ulkomaankauppaa ja maailman suurimpia raaka-ainelähteitä) – on helppo huomata, että Venäjä pystyisi omin voimin pelastamaan Kyproksen – saaden palkkioksi kohta menettämänsä Syyriassa olevan laivastosataman pelastetuksi vieressä olevalle Kyproksen saarelle – oiva tukikohta Välimerellä.


Voitte arvata, miten kyproslaiset kiittävät,

kun Venäjän karhun raha pelastaa ja ottaa haltuun Kyproksen finassit – ollen jo nyt niiden ”päällä” tukevasti. Muistamme 1960 -luvulla kun Kiina holhosi Mao Zedong´in suojelemana eriskummallista eurooppalaista valtiota nimeltä Albania. Tekeekö Venäjä nyt itselleen omat ”albaniat”?


Moskovalla on tuhannen ruplan paikka –

ja vieläkin villimpi luottohuhu kertoo, että Putinin pelastusoperaation takuumieheksi olisi tulossa kaukoidän jättiläinen Kiina, jonka varoista löytyy tuo tarvittava venäläisen rahan takuus ja vakuus -käyttäen valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen termejä. Näin maailman voi muuttua. Meille suomalaisille jää vielä nähtäväksi, mitä vahinkoa lopulta Jutan ja Jykän finassoima 'täti-tiukkuus' aikaansaa kansantaloudellemme.

Suoraviivainen päätöskoneisto jyrää?

Putinilla ja Kiinan uudella presidentillä Xi Pinjing´llä on tarvittavat valtuudet – ilman mitään eriskummallisia komiteamietintöjä. Näinkö Venäjä ja Kiina tekevät oman ja ensimäisen yhteisen laivasto- ja kauppa-aseman Välimerelle – sieltähän on koko läntinen kulttuuri ja talousajattelu kehittynyt foiniakialaisista, minealaisista, kreikkalaisista, etruskeista ja roomalaisista …

Turkilla on myös tähän Kypros syndroomaan oma sanansa sanottavana – mitä se merkitsee Turkin EU-liittymisneuvotteluihin, vai valitseeko Turkki kuitenkin väkevän kaksikon, Venäjän ja Kiinan yhteenkuuluvuuden (tältä osin) oman etunsa turvaamiseksi? Suuria kysymyksiä voi olla nyt ilmassa.

….
LINKIT
Suomen Pankki – BOFIT -tilastot

Venäjä

Kiina


PS.
Ymmärtääksemme kiinalaista ”maailmanvaltaa” tai epäsuoraa kaupallista pyrkimystä siihen, kannattaisi tutkia historiaa vaikkapa 1400 -luvulta (keisari Zhu Di *]), jolloin Kiina oli maailman suurin meri- ja talousvalta – jättiläismäisine valtamerilaivastoineen (muun muassa eunukkiamiraali Zheng He **]) -aiemmin jo kuin Kristoffer Kolumbus löysi kolmella ”veneellään” Amerikat -tunnetuin seurauksin.


...
Ilkka Luoma


...
Sent

Lähetetty:
20. maaliskuuta 2013 11:03:29


Vast.ott.:
jyrki.katainen@vnk.fi (jyrki.katainen@vnk.fi); jutta.urpilainen@vm.fi (jutta.urpilainen@vm.fi); pasi.holm@ptt.fi (pasi.holm@ptt.fi); vesa.vihriala@etla.fi (vesa.vihriala@etla.fi); alexander.stubb@formin.fi (alexander.stubb@formin.fi); presidentti@tpk.fi (presidentti@tpk.fi)


Kopio:
erkki.liikanen@bof.fi (erkki.liikanen@bof.fi); sixten.korkman@aalto.fi (sixten.korkman@aalto.fi); erkki.tuomioja@formin.fi (erkki.tuomioja@formin.fi); paavo.vayrynen@keskusta.fi (paavo.vayrynen@keskusta.fi); puheenjohtaja@keskusta.fi (puheenjohtaja@keskusta.fi); matti.putkonen@perussuomalaiset.fi (matti.putkonen@perussuomalaiset.fi); taru.tujunen@kokoomus.fi (taru.tujunen@kokoomus.fi); sampo.terho@europarl.europa.eu (sampo.terho@europarl.europa.eu)

 

OT
Venäjä finanssoi yhdessä Kiinan kanssa Kyproksen?

(Talousmahoutunut EU-Bryssel on halvaantunut loputtomiin komiteaistuntoihinsa. Euromaat ovat kuopassa, jonka reunan yli ei näkyvyyttä ole – kuuluisasti sanoen - ”ei nähdä metsää puilta”. Kiinassa ja Venäjällä ei tarvita komiteoita, siellä toimii suora ”hallitsijademokratia” – päätökset voidaan tehdä nopeasti ja tehokkaasti – astuuko näin kiinalais-venäläinen raha kahtia jaettuun saarivaltioon – Kyprokseen?)


BLOG15.864IL
---20032013---

Toimeliaisuus korvaa kasvuhokeman

[ … ”Seitsemäntenä päivänä luoja lepäsi” -näin on kirjoitettu kristittyjen Raamatussa. Tämä tarkoittaa, että kuusi päivää on oltu ahkerina ja toimeliaisuus on täyttänyt maan. Tänään markkinatalous ja näyttö- sekä vertailuhuuruinen ihminen kohkaa kasvusta – jopa lasittunein silmin, näkemättä ympäristötekijöitä, jotka meille elämän ja ”lepopäivän” ovat mahdollistaneet … ]


Työ tekijäänsä toimeliaisuutena kiittää – kasvun ollessa epäoleellista
[ … meitä kaikkia ohjaava evoluutio toimeliaistaa meidät vain jatkamaan sukua ja kasvattamaan suvunjatkamiskelpoisia jälkeläisiä … ]

Työllä tarkoitetaan sellaista toimeliaisuutta, jossa jokapäiväinen elintarve täytetään ravintona, tarvittavana lämpönä ja suojana, ei muuta. Kasvu huudettiin peliin, kun opittiin vertailemaan itseämme toisiin ihmisiin; piti olla suurempi, vahvempi ja komeampi. Viisaus tuli peliin myöhemmin, jääden harmonisena ilmiönä tänään liian harvojen käsiin. Nyt voisimme odottaa viisauden kasvua.


Ympäristö ei kestä loputonta kasvuhuutoa

Ympäristö on rakentunut biosfääriksi, jossa olemme yksi pieni osa biomassana ja näin osakuluttajana yhteisistä elinvarannoista/ elintilasta, joista harmonian nimissä pitäisi riittää voimaa ylläpitämään paljon puhuttua, mutta vähän ymmärrettyä biodiversiteettiä. Luonnon ja ympäristön monimuotoisuudella tarkoitetaan evoluutiosopeumaa ja -kilpailua, miltei harmonisesta elintilakamppailusta.


Liika on liikaa -tyhjästä on paha nyhjästä

Ympäristö on monimutkaisten, meille avautumattomien yhtälöiden summa, joista muodostuu elämänlauseke, jota voidaan myös aksioomaksi 1] kutsua. Tämä elämänlauseke on suvereeni, ja siinä on kokonaisuutena kaikki se tieto, mitä on vuosimiljoonina tarvittu tämän maapallomme monimuotoisuuden synnyttämiseen. Tässä lausekkeessa ei ole loputonta kasvua, koska kaava pitää sisällään niukkuusparametrin, joka patoaa rönsykasvua – siis kasvua, joka käy liiaksi luonnonvoimille.


Ihmisen ymmärrys näkyy hyvin suomalaisessa susikeskustelussa
[ … maahamme ei mahdu 5,4 miljoonan ihmisen joukkoon edes 300 sutta!2] ]

Kristittyjen Raamattu kertoo ihmisen luodun Jumalan omaksi kuvaksi; samaan hengenvetoon Raamattu kertoo Jumalan luoneen muun eläimistön ja kasviston ihmisen käyttöön – olisiko kaiken luoja niin yksipuolinen, että se asettaisi yhden samoista ja yhteisistä elämänpalikoista muodostuneen lajin kaikkien yläpuolelle -uskallan sanoa, että ei.

Uskallan myös sanoa, että biosfääri kaikkinensa on suurenmoisen syntymekanismin tulos, jossa on tarvittu ”jumalallisia kaavoja”, jotta tämä kokonaisuus on syntynyt 3] – meidän keinosynnytetyt kaavat ylivertaisuudestamme eivät yksinkertaisesti riitä selittämään monipuolista harmoniaympäristöämme, jossa mellastaa se kuuluisa ”lasiliikkeiden norsu”.


Toimeliaisuus korvaa puhkihuudetun kasvujargonian

Me tiedämme, että ”saavutetuista eduista ei luovuta”, me tiedämme myös, että pitää saada lisää palkkaa, lisää hevosvoimia, suuurempi asunto, komeampi kesähuvila – enemmän kaukomatkoja, lisää eksoottisempia ruoka-aineksia, siis yleensäkin kaikkea lisää – olemmehan näyttö- ja vertailutalouden ilmentymiä – juuri nyt tässä markkinahöyryisessä kulutushokemassamme.


Kiinalaiset ottavat yhteisistä varannoista osuutensa – ~1,345/7,1

Maapallo ei yksinkertaisesti kykene järjestämään länsimaisittain materialisoitunutta elin- ja näyttötasoa kaikille maapallon ihmisille – meillä ei ole käytettävissämme sitä toista ja kolmatta maapalloa.

Mikäli kiinalaiset ja intialaiset söisivät ja kuluttaisivat kuten me eurooppalaiset ja pohjois-amerikkalaiset (per capita) -ei muille sitten mitään muuta riittäisikään – näin toki näkisimme sen mahdottuuskonkretian, jos huutoomme jatkuvasta kasvusta saataisiin luonnoton hyväksymiskuittaus.

Nyt me sen sijaan olemme kuitanneet itsellemme sen kolminkertaisen haasteen: Ilmasto lämpenee, vedenpuute arkipäiväistyy yhä useammalle ja maaperä kuivuessaan aroutuu ja lopulta aavikoituu – toisaalle sataen vettä aivan liikaa … vai olisivatko nämä aika-ajoittaisia ”normaaleja ympäristökiertoja”?


Millaisen elinmahdollisuuden me kuittaamme lapsillemme?

Huuto palkoista perustuu epäluuloon, jossa työnantaja ”käärii yhdessä aikaansaadun ylijäämän omaan liiviinsä” - toverin pitää saada osa tuosta yhteishyvästä, jota voitoksi kutsutaan. Entä jos voittoa ei todellisuudessa tule, niin mihin silloin perustetaan huuto palkankorotuksista?

Miksi meidän pitää saada lisää?

Tietääkö toveri sen, että olemme täällä läntisessä lintukodossamme maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa? --- Miksi meidän pitää saada enemmän kuin mitä todellisuudessa tuotamme? Ja lopulta – miksi meidän pitää saada koko ajan lisää ostovoimaa *?


Off-switch
[ … säästäväisyytemme merkkivalo Stand-by kuluttaa Saksassa noin yhden atomivoimalan verran sähköä! … ]

Maapallolla sammutetaan ihmisten toimesta yhä useampi valo **] – kerran vuodessa, tunniksi. Me harjoittelemme supistamista, vähentämistä ja aivovoimistelemme itsellemme protominimalismia, joka tulee pakolliseksi, … ellei ihmisten toimesta – niin sitten ympäristön ”määräämänä”.

Rajallisesta kun et voi äärettömästi repiä. Avaruus on rajaton, mutta äärellinen – vaikea yhtälö, yhtä vaikea kuin se, ettemme voi kasvaa kokoamme suuremmiksi. Meille on ”tarkoitettu” elintarvemäärä [SELITE], joka vastaa meidän populaatiomassaa pallomme biosfäärin kokonaisbiomassasta.


Annetaanko me ihmiset luonnon ja meitä elättävän ympäristön (biosfäärin) milloin levätä – opettelemmeko vähentämään?

 
...
VIITTEET
1] Aksiooma
2] Miksi riivaamme susia?
3] Meissä elää väkevä ja rajallinen ”kuolemattomuus”, joka on katkolla joka sukupolvessa!
*]
Ostovoimamme käyttäytyy tänään lisääntyvästi, koska ”haluamme kasvaa”. Kasvumme käy luonnon päälle, koska jokainen ostovoimatapahtuma ottaa määränsä muuntomateriaa muunteluprosesseihin (joista tosin muodostuu työtehtäviä), muuntamiseen tarvittavaa energiaa ja jättää, tullessaan hyödyttömyysvaiheessaan jäljen meitä elättävään biosfääriin, osin luonnottomana muuntumisena (ongelmajätteinä) – täältä muodostuvat ne todelliset kestävän kulutuskäytänteen rajat, kaavat ja parametrit.
**]
Earth60h+ --- http://www.earthhour.org/ -

 

Ilkka Luoma


 
...
[SELITE]
Elintarpeella (elintarvemäärä) tarkoitetaan juuri sitä määrää elämiseen tarvittavaa ravintoa, materiaa ja energinakäyttöä, jolla täyttyy evoluution määrittämä sopeumallinen lisääntyminen jatkumona, kuitenkin siten, että seuraava polvi saadaan lisääntymiskelpoiseksi – tarpeellisin tiedoin ja taidoin – siis ihmismäisesti ajatellen yhteisökelpoisiksi, koska lisääntymiskumppani pitää saada hankituksi – täältä löytyy muuten se perustelu homouden mahdottomasta pariteettibittivirheestä – sillä homot eivät lisäänny.


Sent

CC: heidi.hautala@formin.fi; oras.tykkynen@eduskunta.fi; anni.sinnemaki@eduskunta.fi; kimmo.tiilikainen@eduskunta.fi; presidentti@tpk.fi; satu.hassi@europarl.europa.eu; sirpa.pietikainen@europarl.europa.eu; taru.tujunen@kokoomus.fi; paavo.vayrynen@keskusta.fi; timo.laaninen@keskusta.fi; juha.sipila@eduskunta.fi; eija-riitta.korhola@europarl.europa.eu; sampo.terho@europarl.europa.eu; lauri.ihalainen@tem.fi; jan.vapaavuori@tem.fi; alexander.stubb@formin.fi; jyri.hakamies@ek.fi; lauri.lyly@sak.fi; leo.stranius@luontoliitto.fi; sixten.korkman@aalto.fi; pasi.holm@ptt.fi; kari.tanskanen@kolumbus.fi; jutta.urpilainen@vm.fi; jyrki.katainen@vnk.fi; vesa.vihriala@etla.fi;
ekpaloheimo@hotmail.com


Subject: KASVUMIELIPIDE - "Toimeliaisuus korvaa kasvuhuudon"
Date: Tue, 19 Mar 2013 14:59:39 +0300


OT
Toimeliaisuus korvaa luonnottoman kasvuhokeman!

(Tänään media, poliitikot, tiedemiehet, talousasiantuntijat, virkanaiset, kansantaloustieteilijät, jopa valistuneet ”vihreätkin” huutavat talous- ja muuhun hätäänsä avuksi kasvua, kasvua ja vielä kerran varmuuden vuoksi kasvua – ironista, mutta tämä kasvuhokema on ”viisautensa illassa”)

 
 
...
BLOG15830IL
---19032013---

perjantai 15. maaliskuuta 2013

Sauli Niinistölle ojennetaan kiinalainen täyskäsi


Kiina on nyt vaihtanut virallisesti leimaten ylimmän johtonsa – presidentiksi tuli Xi Jinping ja pääministeriksi Li Keqiang. Xi hoitaa presidenttinä asioita ulospäin ja Li pääministerinä sisään päin. Suomen Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tulee saamaan hyvin ystävällisen ja vihjeellisen suurkiitoksen monista niistä toimista, mitä Suomi on tehnyt Kiinaa kohtaan vuosikymmenien saatossa.


Olemme Kiinan ylimmän johdon erityishuomioinnissa, olleet jo pidempään, mutta me emme ole valitettavasti sitä aina oivaltaneet. Osa meistä on sen sijaan huomannut sellaista, jota kutsutaan toisten sisäisiin asioihin puuttumisena. Kiinalaiset eivät puutu muiden itsenäisten sisäisiin asioihin 0].


Suuret seremoniallisuudet

Presidenttimme saa poikkeuksellisen vastaanoton ensimmäisenä EU valtiopäämiehenä Kiinan uuden johdon taholta – samalla Niinistön koko seurue nauttii poikkeuksellista vieraanvaraisuutta. Kiina on tänään maailman toiseksi vaikuttavin yhtenäinen valtio ja talousalue. Kiinalaisten talouspäätökset ulottuvat kauas – myös meille Suomeen.

Niinistö saa korkeimman protokollan mukaisen vastaanoton – jopa niin merkittävän, että Niinistön kanslia tulee yllättymään. Näin Kiina viestittää sellaisesta, joka meidän kaikkien olisi nyt viimein ymmärrettävä – olemme kiinalaisten suosituimmuuslistalla – sen korkeimmalla tasolla – emme kuitenkaan aivan ykkösinä.


Pitkäjänteinen työ tuotti hedelmää!

Jo joitain vuosia sitten eläkkeelle siirtynyt Kiinan Kulosaaren suurlähetystön kaupallisen osaston päällikkö herra Li Guangyun *], joka on muuten lähtöisin samasta Anhuin maakunnasta kuin Kiinan uusi pääministeri herra Li – kertoi Kiinan korkeimman johdon lämpimistä ajatuksista pientä pohjoista valtiotamme kohtaan, joka muun muassa myi 1950 -luvulla ainoana valtiona käytettyjä paperikoneita käytettyinä (tietyllä tavalla kuvainnollinen kiinalaisilmaus).


Konkreettinen suosituimmuusesimerkki – kaivosteollisuus
[ … Suomessa vieraili vaikuttava kiinalainen kaivosdelegaatio jo marraskuussa 2012 … ]

Suosituimmuusasema johdattuu konkreettisesti esimerkiksi Kiinan kaivannaisteollisuuden 2 x viisivuotissuunnitelmassa, jossa Kiina avaa noin 150 uutta kaivosta maahansa – hakien suurempaa omavaraisuutta (tällä Kiina ennakoi omaa toimeentuloa, kun maailma astuu toden teolla epävarmuuden aikaan, jo lähivuosina).

Mikäli Kiina ei saavuta joidenkin mineraalien ja malmien osalta omavaraisuutta, suuntaa se sijoituksia sellaisiin kaivosmaihin, jotka ovat Kiinan suosituimmuusasemassa – tässä piilee meidän suomalaisten suuret mahdollisuudet. Talvivaara?


Kiina osoittaa omalla tavalla ystävällisyyttään –

ja nyt Sauli Niinistö pääsee uutena presidenttinä kokemaan sen Kiinan uuden johdon kanssa. Vastaanottoseremoniat pitävät muun muassa sisällään kaikkien aselajien kunniakomppaniat – ja tämä osoitus myönnetään vain tärkeimmille vieraille. Suomi tulee saamaan kokoansa huomattavasti suurempaa kohtelua – ja se on viesti, jonka me toivottavasti ymmärrämme.


...
Merkittävä kiinalainen naisten delegaatio vieraili Suomessa jo 2011 1]

Saimme jo poikkeuksellisen huomioinnin, kun syksyllä 2011 Kiinasta saapui ensimmäisen kerran virallinen delegaatio, joka oli matkassa istuvan politbyroon siunauksella – aihealueena naisten- ja lasten oikeudet.

Ihmisoikeuksistaan tarkkaavainen Kiina osoitti tuolloin 2011 Suomelle erityisasemaa – olimme ensimmäinen länsimaa, mihin ihmisoikeuksia kosketteleva delegaatio saapui Kiinasta. Se, että Kiinan Naisten Federaation isäntänä ja kutsujana Suomesta oli Ympäristöteollisuus ry – oli myös viesti painopisteistä, mitä Kiinan korkein päätöselin tulee painottamaan, ollen myöskin mahdollisuus meille suomalaisille.


Miksi me emme näe metsää puilta?

Meillä on huomioitu maailman seuraavaa talous- ja sotilasmahtia Kiinaa ”väärien kulmien ja sumeiden lasien takaa” – olemme onnistuneet osin sotkeutumaan sellaisiin asioihin, joilla ei ole mitään tekemistä suhteiden, kauppapolitikan tai kulttuurivaikutteiden vaalimisessa. Meidänkin on opittava huolehtimaan ensin omat asiamme, ennen kuin puutumme muiden sisäisiin asioihin.


Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla
[ … olemme myös maailmanlaajuisessa työn uudelleenjaon taistelussa2 ]

Kiina arvostaa Suomen sotilaspoliittista sitoutumattomuutta – tietäen kuitenkin, että olemme sotilasteknologisesti miltei Nato-yhteensopiva. Kiina tietää myös kansalaisillemme tehdyt monet kallupit, joissa on kysytty kansan mielipidettä Natoon liittymisestä.

Voimme arvata, että Kiina haluaa radikaalisti tarjota myöhemmin omia ensilinjan hävittäjiään korvaamaan nykyiset Hornetit. Kiinan uudet häivehävittäjät (suunnitteluyhteistyö venäläisen Sukhoin kanssa) tulevat olemaan yllätys monille läntisille sotilasmahdeille.
2]
Maailmanlaajuinen työn uudelleenjaon taistelu


Suomella ja presidentti Niinistöllä on nyt se kuuluisa tuhannen juanin paikka!
[ … aiemmin tarjottiin tätä kuuluisaa paikkaa ecocity -projektina, josta syntyi suomalaisen osaamisen keskittymä - http://www.ecocity.fi3 ]

Suomelle voi nyt avautua yllättävät mahdollisuudet asemoitua radikaalisti itselleen hyödyllisellä tavalla – sillä Suomi elää viennistä ja Kiina on yksi maailman suurimmista markkinoista ja nythän emme enää Sauli Niinistön Kiinan vierailun jälkeen unohda meille myönnettyä erityisasemaa – johon muuten vaikuttaa vahvasti looginen ja teknologinen yhteytemme Saksaan.

Kiinalle Saksa on se EU-euroopan ylivertainen ykkösvaltio – jopa monien historiallisten syiden vuoksi.







...
VIITTEET
0]
Eräillä diplomaattikutsuilla eräs nokkela läntisen median edustaja kysyi silloiselta Kiinan pääministeriltä Wen Jiabao´lta pikkuovelan kysymyksen: ”Kuinka arvioitte Ranskan vallankumousta tälle päivälle?” - Wen´in vastaus oli murskaava kohteliaisuudessaan: ”Ranskan vallankumousta on vielä vaikea arvoida, sille sen kaikki vaikutteet eivät ole vielä tulleet esille” … lehtimies punehtui ja poistui takavasemmalle …

*]
Kaupallinen neuvos herra Li Guangyun Suomen komennuksen aikana vientimme kahdeksankertaistui Kiinaan – presidentti Tarja Halonen myönsi Li ´lle korkean kunniamerkin Suomelle tekemistään palveluksista. Eräänä sellaisena mainittakoon nykymuotoisen Nokian ”kaitseminen” neuvottelupöytiin vajaat 30 vuotta sitten + Finnair on saanut hyötyä tuottavista Kiinan reiteistä. Metso Oyj (ent Valmet Oy) sai suuria paperikonetilauksia aikakautena, jolloin niitä ei mennyt minnekään muualle kaupaksi jne …

3]
VTT – Ecocity – prof. Eero Paloheimo



Ilkka Luoma

kansalaisaktivisti – ja Kiina konsultti



Suomelle ja Tasavallan presidentti Sauli Niinistölle ojennetaan ystävän huomiotsevaa kättä”




...

Lähetetty:
15. maaliskuuta 2013 12:04:06
Vast.ott.:
presidentti@tpk.fi (presidentti@tpk.fi); jyrki.katainen@vnk.fi (jyrki.katainen@vnk.fi); paavo.vayrynen@keskusta.fi (paavo.vayrynen@keskusta.fi); paivi.lipponen@eduskunta.fi (paivi.lipponen@eduskunta.fi); erkki.tuomioja@formin.fi (erkki.tuomioja@formin.fi); alexander.stubb@formin.fi (alexander.stubb@formin.fi); heidi.hautala@formin.fi (heidi.hautala@formin.fi); pertti.salolainen@eduskunta.fi (pertti.salolainen@eduskunta.fi); eero.heinaluoma@eduskunta.fi (eero.heinaluoma@eduskunta.fi); timo.soini@eduskunta.fi (timo.soini@eduskunta.fi); juha.sipila@eduskunta.fi (juha.sipila@eduskunta.fi)
Kopio:
lauri.ihalainen@tem.fi (lauri.ihalainen@tem.fi); jan.vapaavuori@tem.fi (jan.vapaavuori@tem.fi); jyri.hakamies@ek.fi (jyri.hakamies@ek.fi); lauri.lyly@sak.fi (lauri.lyly@sak.fi); carl.haglund@defmin.fi (carl.haglund@defmin.fi); ari.puheloinen@mil.fi (ari.puheloinen@mil.fi); martti.ahtisaari@cmi.fi (martti.ahtisaari@cmi.fi); jussi.niinisto@eduskunta.fi (jussi.niinisto@eduskunta.fi); ekpaloheimo@hotmail.com (ekpaloheimo@hotmail.com)



BLOG 15631IL
---15032013---

maanantai 4. maaliskuuta 2013

Jyrki Katainen on selkä seinää vasten!


Tänään maamme hallitus on puun ja kuoren välissä. Pääministeri Jyrki Katainen on ajanut - pakkohalussaan yhdistää laaja eduskuntakannatus hallituksensa taakse, kansantaloutemme ja mielenterveytemme seinää vasten. Sixpack kuusilo on puheidensa jälkeen lopullisesti tekojen edessä. Ellei nyt synny, maamme himaskataisgate-hallitus *] abortoidaan ja kansakunnan etu vaatii ennenaikaiset eduskuntavaalit.


Usein näytönpaikassa yksilö löytää parhaat puolensa – nyt voi myös niinkin käydä, että kuusilo tormistautuu saattohoitonsa uralta kipeiden asioiden ratkaisijaksi – muussa tilanteessa hallituksemme joutuu kivuttoman päättöhoidon potilaaksi – ja kansa saa päättää mitä seuraavaksi synnytetään.


Puheiden aika on ohi – teot astuvat tilalle

Nyt ei riitä pääoman palvonta eikä verohelpotus heille, jotka töissä saavat olla joka tapauksessa. Nyt on edessä rahankalastus tulontasaukseen ja työpaikkamobilisaatioon sekä kilpailukyvyn kohennys luomalla samalla ymmärryksen, ettemme voi enää kuluttaa enempää 1].

Kasvuhokema ei ole ratkaisu – nyt ratkaisuna on mobilisaatio, kyky ymmärtää ympäristö sekä osata harmonisoitua elolliseen luontoon yhtenä osasena – ei sen yksinomaisena yltiöriistäjänä.
*]
Himaskataisgate-hallituksella tarkoitetaan sitä asennetta, mitä hallitus osoittaa laillisesti tukeutuen eduskuntaenemmistöönsä ja näinmuodoin valvottuun puoluekuriin, jossa ajattelematon päätöskoneisto ei ota huomioon ”hyviä tapoja” hoitaa asioita, vaan kertoo edunvalvonnasta, jossa kansakunta ei ole äänestäjinä kuin reilu 13 prosentin osuudella mukana – tämä on Kokoomuksen todellinen kannatus edellisistä eduskuntavaaleista.

1] Kaatopaikka on materiaalisen elintasomme mittari sekä elämisentasomme pahaolo ---


..
Pääomaliike on aina osannut huolehtia osuutensa kulutus- ja kasvuhokemasta – sinne on kertynyt vanhan sanonnan ”raha rahan luokse löytää” myötä - yliriittävä ostovoima. Nyt on luopumisen aika, pelastettaessa itseämme, ihmispopulaatiota ja alueellisesti suomalaista identiteettiä kuin yhtenäistä kansalaishenkeäkin … mitä kirjoitimme jo vuosia sitten, jolloin olisi pitänyt avata silmät ---



Ristiriitasiemen – perustavaa laatua oleva ajatusvirhe asenteissa, ahneudessa ja silmittömyydessä olla näkemättä metsän puita ---

Pääoman tuottovaateiden äänitorvi Sammon konsernijohtaja, KT Björn Wahlroos peräänkuulutti Kauppa- ja teollisuusministeriön Omistaja&Sijoittaja (2-2006) -julkaisussa:


" … olemassaolomme oikeutuksen perustuvan siihen, että kasvatamme omistajiemme varallisuutta niin hyvin kuin kykenemme".


Tieteessä tapahtuu -lehti (7-2006 / prof. HTT Aimo Ryynänen) taas herkisti arvokeskustelua yhteiskunta- ja yksilövastuista yhteisestä elinympäristöstämme: Perustuslakimme 20.1§ kohdan sanoessa -


"Vastuu luonnosta ja sen monimuotoisuudesta, ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä kuuluu kaikille".

...
Linkki keskusteluun ..... TIEDE


Markkinatalous on jakanut vuoden kvartaaleihin,

jotta pörssianalyytikkojen on helpompi ennustella kurssien käyriä sijoitettujen pääomien kasvun turvaamiseksi. Sijoitustoiminta on kärjistäen yhteisten luonnonvarojen ulosmitantaa jyrkistäen tuloeroja ja kulutusvoimaa tuhoten hiljalleen elinympäristöämme.

Sijoittamisessa ei ole kyse yhteiskunnallisesti työnteosta, jossa tasapaino säilyy luonnon kanssa. Sijoitustoiminta maksatetaan aina peruskuluttajilla ja viime kädessä luonnon toimintakyvyllä.

Henkinen depressio ja degeneraatio jäytää

Pääoman palvelu on ilmentymä kulutusyhteiskunnan henkisestä taantumasta ymmärrykseen vain rahan kaikkivoipaisuudesta. Raha on merkki ostovoimasta. Ostovoiman liika keskittyminen ja painoarvon nousu jakaa kansalaisia huomisen barrikadeille.

Epätasaisesti jakaantunut liiallinen kulutuskäyttäytyminen kohtelee luontoa epäoikeudenmukaisesti. Luonto kantaa vastuun taakan markkinapullistelun näyttöseremonioista. Ilmasto, maaperä ympäriltämme ja loppuva puhdas vesi lyö takaisin viivästyneenä rekyylinä muuttumatta enää eiliseksi. Ihmisen ostovoima on iskenyt liiaksi luonnon suonta.


Hokemien markkinatalous kansantaloudessamme

Hokema pääomien palvelusta muuttaa hiljakseen kausaliteettien lakien mukaan maapallon biokerroksen ohuemmaksi ja ohuemmaksi. Biokerroksemme, elinvoimamme lähde, on aina ollut häkellyttävän ohut - kuin silkkipaperi rantapallon ympärillä.

Markkinatalous kasvuvaateineen vie vääjäämättä koko ihmiskunnan seinää vasten. Meille ei jää vaihtoehdoksi kuin reilu luopuminen ja vastuun asetus pääomien tuoton sijalle.
Menee niin hyvin, ettemme näe jotain” -Eero Heinäluoma

Kansakunnalla maassamme menee juuri nyt tilastojen valossa rahataloudellisesti hyvin, mutta henkisesti huonosti. Vaihtotase on erinomainen ja henkinen tase mm. valtion ja kuntien työpöytien ääressä uupunut tasolle, jossa sairauspoissaolot kasvavat kasvamistaan.

Liian suuret osat lapsiperheiden yhteenkuuluvuudesta ovat kadonneet jatkuvien ”vapaaehtoisten” ylitöiden jalkoihin. Lapset oireilevat mielenväsymystä ja osallistumattomuutta hautautuen näyttöpäätteidensä äärelle vain sähköinen kanssakäyminen normaalin yhdessäolon korvikkeena. Roolien ja mallien haenta on sekaantunut pelien, katujen ja chattien labyrinttimäisiin sokkeloihin.
 
 
Moni ikääntyvä yksinäistyy materiaalisesti rikkaammaksi

Ikääntyneet ihmiset erakoituvat keskimäärin rikkaampina ja yksinäisempinä kuin koskaan. Pääomatase on korkealla vinoutuneiden asuntohintojen vuoksi pääkaupunkiseudulla. Työssäkäyvän väestönosan oravanpyörällinen kilpajuoksu ostovoiman perässä hyydyttää vähenevän vapaa-ajan kierteeseen, jossa alkoholi- ja muut päihdesairaudet ovat puhkaisseet kansakunnan pahanolon kuplan tilastojen tietoisuuteen.

Arvokeskustelu on jäänyt velipuolen asemaan,

velan ollessa veli kulutukselle ja näyttämiselle. Yhteiskuntavastuu on keskittynyt kvartaalipalvontaan ajaen ennustajat ja sijoittajat kierteeseen, jossa yhä kiihkeämmin haetaan tuottoa pääomille, joiden lähtökohtana on nopeutuvan rahakierteen voittoparkkeeraukset uuteen sijoitusputkeen tai kulutusosoitukseen.

2] Linkin alta paljastuu kirjoitus, jossa kansalaiskulttuuri henkevyydessään torppasi markkinatalouden seireenikutsun ja pidättäytyi omaan rooliinsa tavallisen kansalaisen tunteiden tulkitsijaksi – sillä kaurismäkeläisellä filosofialla ja kuvauksella, mistä olemme usein tyytyväisinä omaa identiteettiämme katsoneet.

Kulutusyhteiskunta on nyt markkinamekanistisesti loppunsa alussa

Muutokset ovat luonnolle ”tuskallisen” hitaita 3]. Vastuun ja sosiaalisuuden ymmärrys ja ympäristön aktiivinen havainnointi on alkunsa porteilla - jännitteellisesti pohtien aika- ja toimintaikkunan sulkeutuessa hiljalleen muutoksilta, jotka saattoivat tulla liian myöhään.

3] Evoluutiolla ei tunteita eikä inhimillisyyttä – vain lisääntyminen ja sopeuma

On 'kalliin hinnan' maksamisen aika

Nyt ei ole ajankohtaista pohdiskella onko ilmasto- ja ympäristömuuttujat auringosta vai ihmisestä johtuvia, sillä muutos on jo käynnissä. Päätös on kohta käsissäsi – Sinä kuluttajana 4] voi tehdä suuria muutoksia ja antaa oman myrskyvaroituksen!

4] Kirpputori on trendipaikka ja kulutusvähenemän ilmentymä – toki jokainen kansataloutta nykymallilla ymmärtävä tai puolustava tajuaa, että kierrätysostaminen vähentää uuskulutusta – jolloin tuotantokoneisto reivautuu pienemmäksi – vastaamaan ympäristömme kykyä olla ”yhteisissä talkoissa mukana” - tästä alkaa talouden uussopeutumisen aikakausi, nimikkeellä ”puolitamme kulutuksemme”.



Ilkka Luoma



AL --- US

BLOG15307IL